Un referendum pentru unirea R. Moldova cu România ar putea avea loc în 2018

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei a anunțat astăzi că intenționează să organizeze un referendum în privința Unirii R. Moldova cu România.

Unirea Basarabiei cu Romania

Foto: gandul.info

În acest sens, prin intermediul unei conferințe de presă, Tinerii Moldovei au enunțat rezultatele unei ample campanii de informare în privința referendumului unionist din 2018, fiind enumerate totalurile campaniei desfășurate vara trecută în mediul rural.

Tinerii Moldovei planifică organizarea referendumului unionist în anul 2018, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Până atunci, în următorii doi ani, vor fi derulate acțiuni de informare majore, care vor pregăti populația R. Moldova pentru a obține în ajunul Referendumului o majoritate (50% + 1) favorabilă Unirii cu România, comunică Tinerii Moldovei.

Potrivit sursei citate, în cadrul campaniei de informare din perioada 1 iunie – 1 septembrie 2016, Tinerii Moldovei au implicat circa 400 de voluntari care au străbătut pe biciclete peste 3000 de km. Campania a ajuns în circa 600 de comune, unde au fost împărțite în total 160 de mii de ziare de informare și colectate 9 mii de semnături în favoarea Unirii cu România. În fiecare sat a avut loc o întâlnire cu autoritățile și liderii locali (primari, consilieri, profesori, oameni de afaceri), unde li s-a propus implicarea în proiectele ce vor pregăti Referendumul.

„Ceea ce am realizat noi în această vară este impresionant, mai ales pentru că ne așteptam la o receptivitate mai mică din partea oamenilor și a primarilor. Dar aproape peste tot am găsit înțelegere și persoane pe care să ne bazăm în viitor. Avem încredere că vom obține victorie la Referendum”, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Ca urmare a campaniei de informare, au fost formate celule unioniste în circa 270 de sate; a fost facilitat procesul de înfrățire cu localități din România pentru 330 de sate; circa 29 mii de cetățeni moldoveni au vizitat România în această vară, iar pentru alegerile parlamentare din România de la sfârșitul anului vor fi organizate secții de vot la nivel local.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.