Un ucrainean a intrat ilegal în R. Moldova cu un tractor cu remorcă furată

Polițiștii de frontieră au reținut un ucrainean care a traversat ilegal frontiera din Ucraina în R. Moldova. Mai mult, acesta conducea în stare de ebrietate un tractor, cu remorca furată.

Tractor

Foto: border.gov.md

Incidentul a avut loc în data de 30 august, la miezul nopții, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră „Căplani”,  iar ucraineanul a încercat sa se ascundă la o rudă din Moldova.

Polițiștii de frontieră au constatat că un tractor de model „ЮМЗ-6”, înmatriculat în Ucraina, care avea cuplată o remorcă fără numere de înmatriculare, a trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în R. Moldova, pe direcţia satul Crutoiarovca (Ucraina) – satul Căplani (Republica Moldova). La scurt timp, o echipă mixtă, formată din ofițeri de investigații și urmărire penală din cadrul Direcție regionale Est, a reținut infractorul și vehiculele, în gospodăria unui locuitor din satul Căplani, raionul Ștefan Vodă.

Potrivit Poliției de Frontieră, conducătorul mijlocului de transport este cetățean ucrainean, care conducea tractorul în stare de ebrietate. Mai mult, bărbatul, în vârstă de 51 de ani, nu deținea niciun act care i-ar fi autorizat trecerea frontierei de stat prin punctul de trecere. Ofițerii de investigații au constatat că și remorca, introdusă în țară în mod fraudulos, este furată de pe teritoriul Ucrainei.

În acest caz a fost pornită o cauză penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, conform legislației R. Moldova. În prezent, autovehiculele sunt indisponibilizate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră „Căplani”, iar bărbatul este reținut pentru 72 de ore, până la stabilirea tuturor circumstanțelor.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.