Unionista Ana Guțu este candidata Partidului Dreapta la prezidențiale

Preşedinta Partidului unionist Dreapta, universitara Ana Guţu, a fost propusă în calitate de candidat la funcţia de preşedinte. Propunerea a fost sprijinită prin vot unanim de către membrii Consiliului Republican, care s-au convocat în şedinţă.

Gutu A. (Moldavie)

Ana Guțu. Foto: anagutu.net

Potrivit unui comunicat al formaţiunii, citat de IPN, Ana Guţu a solicitat sprijinul tuturor membrilor de partid şi simpatizanţilor pentru organizarea unei campanii electorale corecte, în strictă conformitate cu dezideratul principal al partidului – unirea R. Moldova cu România.

Partidul Dreapta aminteşte că a fost primul partid politic care a propus în primăvara acestui an negocieri pentru identificarea unui candidat unionist la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. „Mai târziu discuţiile au intrat în impas din mai multe cauze, nu toate partidele cu aspiraţii unioniste au răspuns la invitaţie”, scrie în comunicat.

Candidatul partidului Dreapta va avea un program electoral unionist, care va exprima esenţa programului politic al partidului. În zilele următoare, Dreapta va depune la CEC documentele necesare pentru lansarea procesului de colectare a semnăturilor. Totodată, membrii Consiliului Republican au delegat prin vot împuterniciri Biroului Politic al Dreptei să ia decizii referitor la acţiunile partidului în scrutinul prezidenţial în funcţie de schimbarea conjuncturii electorale.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.