Candidatul PDM la prezidențiale poate fi primul în buletinul de vot

Candidatul PDM la alegerile prezidențiale, Marian Lupu, va fi primul în buletinul de vot dacă va fi înregistrat de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Marian Lupu

Marian Lupu. Foto: tribuna.md

PDM a depus actele de înregistrare la CEC, fiind prima formațiune în acest sens și declarând că a adunat circa 29 de mii de semnături în susținerea candidatului, necesare fiind minimum 15 mii.

Potrivit secretarului CEC, Veaceslav Agrigoroae, citat de IPN, în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la procedurile de tragere la sorți, în cazul în care în ziua când au fost recepționate actele de la un potențial concurent electoral până la ora 17.00 un alt potențial concurent nu a depus actele necesare înregistrării, atunci tragerea la sorți nu are loc. Respectiv, după verificarea listelor de subscripție, în caz când în susținerea candidaturii lui Marian Lupu vor fi identificate minimum 15 mii de semnături valabile, atunci dânsul se va regăsi cu numărul unu în buletinul de vot.


Primul partid care a depus la CEC listele de subscripție


Candidații la funcția de șef al statului au la dispoziție timp până pe 29 septembrie să depună la CEC listele de subscripție cu cele minimum 15 mii de semnături necesare pentru înregistrarea lor în cursa electorală.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.