DECLARAȚIE. Nu ar fi o surpriză prea mare o numire politică la MAI

Președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seara, că nu ar fi o surpriză prea mare o numire politică la Ministerul Afacerilor Interne, deoarece actualul Guvern dovedește că este mai puțin tehnocrat și mai mult politic, notează Agerpres.

Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu. Foto: romaniatv.net

„Nu ar fi o surpriză mare o numire politică la minister pentru că Guvernul tehnocrat dovedește pe zi ce trece că este mai puțin tehnocrat și mai mult politic. Uitați-vă la cei doi miniștri, Ghinea și Pâslaru, care au opțiuni politice pe care nu încearcă să le ascundă. Numirea la interne nu ar fi o surpriză, după părerea mea”, a spus Tăriceanu, la România TV, întrebat în legătură cu demisia lui Petre Tobă de la MAI.

El a spus că succesiunea de evenimente referitoare la demisia lui Tobă, cererea de începere a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea și anchetele ce vizează șefii de la DIPI ridică semne de întrebare.

„Văd o succesiune de evenimente care se succed cu mare repeziciune și care bruiază, după părerea mea, spațiul public, mă refer aici la demisia sau demiterea ministrului Tobă, cererea de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru de interne Gabriel Oprea, toate lucrurile acestea, demiterile sau demisiile care au avut loc, anchetele șefilor DIPI, toate aceste lucruri sigur că, în mod firesc, pentru oricine, pentru orice om politic ridică semne serioase de întrebare: Se urmărește ceva, nu se urmărește ceva? Prea sunt coincidențe, eu nu prea mai cred în coincidențe”, a arătat Tăriceanu.

El a apreciat că se urmărește până la urmă aglomerarea spațiului public cu teme nerelevante pentru alegeri.

„Aceste subiecte, într-o zi sau două, se estompează și oamenii cu ce rămân? cu scandaluri și cu nimic util pentru prezent și viitor. Aș prefera să văd în spațiul public și alte subiecte decât acestea. Nu cred că este numai vina presei că apar aceste subiecte. Cred ar trebui încet, încet să curățăm casa și să începem să ne orientăm către lucruri mult mai serioase”, a adăugat președintele Senatului.

Potrivit lui Tăriceanu, în acest caz când sunt suspiciuni puternice de corupție și trebuie făcut ceva, dar de multe ori este o luptă inegală.

„Numai că în ultima perioadă, de foarte multe ori, este o luptă inegală pentru că DNA are obiceiul să arunce în spațiul public o serie de acuzații care sunt însoțite de elemente concrete, care nu sunt dovezi, dar care pot să contureze imaginea unui fenomen de corupție. Cealaltă parte este complet dezarmată pentru că nu poate să explice în public cu lux de amănunte (…) totul se termină în fața instanței chemată să judece, dar lucrurile s-au consumat deja. Cum am văzut și în trecut. Aduceți-vă aminte că în mandatul meu au fost miniștri care au avut acuzații grave împotriva lor Teodor Atanasiu, Paul Păruraru, fostul ministru Chiuariu care toți au fost obligați să demisioneze din funcție și până la urmă să se vadă că nu era nimic”, a adăugat Tăriceanu.

Președintele Senatului României a mai arătat că este vorba de intrarea în campanie înainte de alegerile parlamentare, adăugând că, la locale, au fost candidați scoși din cursă, iar un rol important l-a avut DNA.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.