Încă doi prezidențiabili au solicitat înregistrarea grupurilor de inițiativă

Doi candidați la funcția de președinte al R. Moldova au solicitat luni Comisiei Electorale Centrale (CEC) înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii lor.

CEC

Foto: cec.md

Potrivit Serviciului de presă al CEC, citat de Moldpres, este vorba de Ilie Rotaru și Vitalia Pavlicenco, ambii candidați independenți.

În termen de trei zile de la recepționarea actelor depuse, CEC va verifica corectitudinea acestora și va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupurilor de inițiativă.

Perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de șef al statului se va încheia la 9 septembrie curent.

Anterior, CEC a înregistrat grupurile de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea a 14 candidaţi la alegerile prezidențiale. Printre aceștia se numără Igor Dodon – PSRM, Marian Lupu – PDM, Mihai Ghimpu – PL, Iurie Leancă – PPEM, Andrei Năstase – Partidul DA, Maia Sandu – PAS și Dmitri Ciubașenco – PPPN.

Menționăm că Marian Lupu, candidatul PDM, a prezentat deja la CEC listele de subscripție cu semnăturile colectate în susținerea sa.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.