OPINIE. Viitorul președinte al R. Moldova va fi o nulitate de care ne va fi jenă

Deși nu avem încă lista finală a pretendenților, e clar un lucru, viitorul președinte al RM va fi o nulitate de care ne va fi jenă. Candidații, dar și învingătorul va fi emblematic prin neputința acestei clase politice de a rezolva ceva, cât de puțin din problemele, cu care se confruntă.

Silviu Tanase

Silviu Tănase. Foto: fb.com/silviu.tanase

De această părere este Silviu Tănase, care dedică în Timpul un editorial „autostrăzii neputinței”, ce leagă Chișinăul de Iași.

Iată câteva observații ale editorialistului:

Săptămâna trecută am făcut o mică deplasare circulând pe „autostrada” Chișinău-Ungheni (Iași) și m-a surprins starea acestei șosele reprezentative pentru R. Moldova și capacității acestui stat de realizare a celor promise sau asumate, scrie editorialistul Silviu Tănase în Timpul.

Timp de 25 de ani de Independență și 7 ani de guvernare proeuropeană (prin retorică) nu s-a construit și nu s-a dat în exploatare niciun centimetru de autostradă, ce ar lega acest stat cu Europa. Despre ce fel de integrare europeană discutăm, dacă statul este incapabil să finiseze o șosea, ce ar lega Capitala de un mare oraș din Europa, cu care ne învecinăm, Iași? Cum arată astăzi acest drum este o rușine de proporții, dar, e puțin probabil să existe politicieni (de la putere) care să se simtă cu musca pe căciulă. Ei știu foarte bine că pot oricând minți și arunca pisica în ograda altcuiva.

Neputința acestui stat se vede foarte bine, dacă ne uităm cât de profesionist a fost construită șoseaua spre Soroca de americani. Astfel, există o legătură între Chișinău și orașul de pe Nistru, deși ar fi bine ca primele autostrăzi să fie construite pentru a ne reconecta statul la căile comerciale internaționale.

Totuși, dacă vrem un viitor, într-un stat european, trebuie să mergem la alegeri chiar dacă, indirect, validăm acest sistem politic senil și răblăgit. Nu putem rămâne indiferenți. Ceva trebuie să facem, conchide Silviu Tănase.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.