Festivalul „Maria Bieşu” va reuni la Chișinău solişti de talie mondială şi o trupă de balet

În acest an, Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” va reuni nu doar solişti de talie mondială, dar şi o trupă întreagă de balet – cea a Teatrului de Balet Modern din Kiev. Evenimentul se va desfăşura în perioada 9-18 septembrie.

festivalul-maria-biesu

Colaj: ipn.md

În scenă vor urca artişti ai R. Moldova cu o carieră prodigioasă peste hotare şi invitaţi din peste zece ţări. Programul ediţiei a 24-a a Festivalului include un spectacol remontat recent – baletul în două acte „Spartacus”, de Aram Haciaturian.

Şefa Secţiei Impresariat artistic al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, Anastasia Surdu, a declarat pentru IPN că în acest an Festivalul este dedicat celor 25 de ani de la proclamarea independenţei R. Moldova.

Potrivit organizatorilor, Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” a devenit unul din principalele simboluri ale culturii R. Moldova, iar Chişinăul – o capitală a artei lirice ce reuneşte pe aceeaşi scenă pe cei mai buni artişti autohtoni, dar şi artişti de talie mondială.

În cele zece zile ale Festivalului, vor fi puse în scenă şapte spectacole – patru opere şi trei balete, cu participarea virtuozilor marilor scene din Italia, Spania, Polonia, Germania, Belarus, România, Rusia, Ucraina. Este vorba despre spectacolele „Bărbierul din Sevilla”, de Gioachino Rossini, „Traviata” de Giuseppe Verdi, „Evgheni Oneghin” şi „Lacul lebedelor”de Piotr Ceaikovschi, „Giselle” de Adolphe Adam şi „Turandot” de Giacomo Puccini. Festivalul se va încheia cu un Concert de gală la care vor răsuna creaţii celebre din palmaresul artistic al compozitorului Eugen Doga.

Printre invitaţii Festivalului se numără Natalia Gavrilan, solista Teatrului de Operă „La Scala”, Ahmed Agadi, solistul Teatrului Mariinsky, Adrian Ţâmpău, solistul Zurich OpernHaus, Pavlo Tolstoy, solistul Operei Naţionale Poloneze şi alţii.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.