Secretarul american al Apărării avertizează Rusia pentru erodarea ordinii internaționale

Secretarul american al Apărării, Ash Carter, a avertizat Rusia să nu interfereze în „procesele democratice” din statele occidentale şi a acuzat Moscova că manifestă un comportament agresiv care are drept scop să erodeze ordinea internaţională, notează Mediafax, cu referire la Reuters.

Ash Carter

Ash Carter. Foto: reuters.com

 

„Nu căutăm să avem un inamic în Rusia. Însă să nu fac cineva greşeala să creadă că nu ne vom apăra aliaţii, ordinea internaţională legitimă şi viitorul pozitiv pe care îl dorim cu toţii”, a declarat Carter în cadrul unui discurs susţinut la Universitatea Oxford.

„Vom contracara încercările de subminare a securităţii noastre colective. Şi nu vom ignora încercările de a interfera în procesele noastre democratice”, a adăugat oficialul american.

Ash Carter nu a precizat dacă se referă la atacurile electronice care au vizat organizaţiile Partidului Democrat, pe care unii oficiali şi dar şi experţi în securitate cibernetică le-au legat de hackeri care ar lucra pentru autorităţile ruse.

Moscova a negat că ar fi efectuat atacuri cibernetice în Statele Unite, preşedintele Vladimir Putin a catalogat acuzaţiile formulate împotriva Rusiei drept o încercare de a „distrage atenţia publicului”.

Nu ştiu nimic despre asta, iar la nivel statal, Rusia nu a procedat niciodată astfel”, a spus Putin agenţiei de ştiri Bloomberg. Acesta a întrebat apoi dacă într-adevăr contează „cine a accesat ilegal acele informaţii”, în situaţia în care „cel mai important lucru este faptul că acel conţinut a fost dezvăluit publicului”.

Secretarul american al Apărării se va întâlni şi cu omologul său britanic, Michael Falcon, şi este de aşteptat ca un subiect major al discuţiei între cei doi oficiali să fie acela al necesităţii de a menţine presiunea asupra Rusiei după ce aceasta a anexat Crimeea, în 2014.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.