Usatîi și Dodon pot intra în panică! Prorușii ar putea fi eliminați din cursa electorală

Mihai Patraș, deputat în Primul Parlament al R. Moldova, propune Legislativului să adopte o hotărâre prin care în calitate de candidat la funcția de președinte pot fi înregistrate doar persoanele care în platformele lor electorale conțin idei ce nu contravin integrării europene.

Troica_Dodon_Nastase_Usatii

Troica la sfat. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Parlamentului, Andrian Candu, fostul deputat Mihai Patraș își argumentează propunerea făcând trimitere la o decizie adoptată de Parlamentul R. Moldova încă în aprilie 2005, atunci când toți cei 101 de aleși ai poporului (pe atunci cu majoritate comunistă) au votat pentru orientarea europeană a R. Moldova ca vector strategic al guvernării.

„De asemenea cerem să fie stopate orice «discuții» publice (la radio, TV, în ziare etc.) de către forțe destructive din interior și din exterior, ce contravin deciziei respective a Parlamentului RM privind integrarea europeană, discuții inspirate și gestionate în mod obraznic din exterior. Vectorul de dezvoltare strategică a unei țări nu poate fi nici stabilit și nici modificat de oricine, și nici oricând. Un careva individ, oricine ar fi acesta, nu poate substitui nici poporul și nici parlamentul. Spre deosebire de un individ, Parlamentul nu se poate răzgândi în această problemă majoră. Cu țara «nu te poți juca»”, se mai spune în scrisoarea deschisă adresată președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

scrisoare-deschisa_canduCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

7 răspunsuri

 1. Buna idee, cred ca aceasta ar fi o decizie foarte buna pentru R.Moldova chiar daca populatia pro-rusa din Moldova nu inteleg acest lucru, si pe linga alta mai scapam si de unii criminali din Moldova.

  Apreciază

 2. Clar lucru ca aceasta nu se va intampla dar ar fi o propunere chiar logica si bine venita, deoarece dezvoltarea R.Moldova o putem obtine doar integrandu-ne in UE.

  Apreciază

 3. Nu cred sa fie votata o asemenea lege… Cu toate ca ar fi metoda cea mai usoara pentru a scapa de acesti mizerabili, totusi, suntem un stat de drept!

  Apreciază

 4. Eu demult am spus ca partidele pro-ruse trebuie eliminate, chiar daca n-am fost deputat in parament. Este evident ca ele dauneaza atit prezentului, cit si viitorului tarii. Trebuie sa ne fie rusine c-am ajuns ca batrinii deputati sa ne invete calea cea dreapta, iar noi sa refuzam.

  Apreciază

 5. In sfirsit o propunere rationala! S-a gasit omul sa le demonstreze lacheilor rusi ca in R.M. ei sunt ilegali! Prorusismul lor ieftin e interzis in Moldova!

  Apreciază

 6. Acesti indivizi in alta stare nici nu pot intra… cu toate porcariile pe care le fac, merita sa fie eliminati si sa permita celor competenti sa conduca tara!

  Apreciază

Trackback-uri

 1. Știrile dimineții: Candidații proruși trebuie interziși în cursa prezidențială - moldNova

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.