Mihai Patraș, deputat în Primul Parlament al R. Moldova, propune Legislativului să adopte o hotărâre prin care în calitate de candidat la funcția de președinte pot fi înregistrate doar persoanele care în platformele lor electorale conțin idei ce nu contravin integrării europene.

Troica_Dodon_Nastase_Usatii

Troica la sfat. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Parlamentului, Andrian Candu, fostul deputat Mihai Patraș își argumentează propunerea făcând trimitere la o decizie adoptată de Parlamentul R. Moldova încă în aprilie 2005, atunci când toți cei 101 de aleși ai poporului (pe atunci cu majoritate comunistă) au votat pentru orientarea europeană a R. Moldova ca vector strategic al guvernării.

„De asemenea cerem să fie stopate orice «discuții» publice (la radio, TV, în ziare etc.) de către forțe destructive din interior și din exterior, ce contravin deciziei respective a Parlamentului RM privind integrarea europeană, discuții inspirate și gestionate în mod obraznic din exterior. Vectorul de dezvoltare strategică a unei țări nu poate fi nici stabilit și nici modificat de oricine, și nici oricând. Un careva individ, oricine ar fi acesta, nu poate substitui nici poporul și nici parlamentul. Spre deosebire de un individ, Parlamentul nu se poate răzgândi în această problemă majoră. Cu țara «nu te poți juca»”, se mai spune în scrisoarea deschisă adresată președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

scrisoare-deschisa_candu

Reclame