Dodon: Șevciuk exagerează atunci când promovează ideea de alipire la Rusia

Liderul PSRM, Igor Dodon, se uită cu „calmitate” la decretul privind aderarea Transnistriei la Rusia, în conformitate cu rezultatele unui referendum din 2006, la care 97% din transnistreni au votat pentru independența regiunii secesioniste și aderarea ei ulterioară la Rusia.

Igor Dodon

Igor Dodon. Foto: timpul.md

Potrivit lui Dodon, declarațiile care se aud de peste Nistru trebuie analizate în contextul campaniei electorale de acolo.

„Chiar dacă e vorba de mesaje de campanie, consider că domnul Șevciuk exagerează atunci cînd promovează ideea de alipire a regiunii transnistrene la Rusia. Această regiune a fost, este și va fi parte componentă a R. Moldova. Și eu sper foarte mult că în cele din urmă vom găsi în comun cu partenerii externi o formulă optimă de reîntregire a țării, care să convină și Chișinăului, și Tiraspolului”, a scris Dodon pe Facebook.

Dodon mai scrie că sunt de înțeles faptul că „îngrijorările celor de Tiraspol sunt alimentate de unii lideri dezechilibrați din guvernarea eurounionistă de la Chișinău, care pledeaza deschis pentru pierderea statalitatii Republicii Moldova, aderarea la NATO etc.”.

„Eu însă îi asigur pe transnistreni că lucrurile se vor schimba în curând. Chișinăul va avea un președinte statalist, care va promova neutralitatea și restabilirea relațiilor prietenești cu Rusia, va anihila pericolul unionist. Atunci ne vom putea așeza la masa de negocieri pentru a discuta la modul concret cum reîntregim țara, și de jure, și de facto”, afirmă prezidențiabilul Dodon.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.