Iurie Leancă despre un om care „merge împotriva principiilor agreate”

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, înrăutățește și mai mult relațiile dintre Chișinău și Tiraspol și merge împotriva principiilor agreate. Afirmația se conține într-o însemnare publicată pe Facebook de către liderul PPEM, Iurie Leancă.

Iurie Leanca

Iurie Leancă. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Precizăm că separatistul Șevciuk a semnat marți un decret privind aderarea Transnistriei la Rusia, în conformitate cu rezultatele unui referendum din 2006, la care 97 la sută dintre transnistreni au votat pentru independența regiunii secesioniste și aderarea ei ulterioară la Rusia.

„Condamn ferm acest gest iresponsabil și fac apel la rațiune și responsabilitate. Șevciuk creează conștient o nouă criză în problema transnistreană. Fac apel la factorii guvernamentali, la partenerii internaționali din formatul de negociere 5+2, să condamne cât mai repede gestul lui Șevciuk și să ceară anularea «decretului» pe care l-a semnat”, a scris Leancă.

Și liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat joi că teritoriul din stânga Nistrului trebuie declarat ca fiind ocupat de Federația Rusă, altfel există riscul repetării scenariului realizat în Crimeea.

În conformitate cu decretul lui Şevciuk, semnat la mai bine de 10 ani de la referendumul din 2006, legislaţia transnistreană urmează de urgenţă să fie adusă în conformitate cu cea a Rusiei, sugerând pretinsului Soviet Suprem de la Tiraspol şi așa-zisului executiv regional să-şi coordoneze activităţile în acest scop.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. Văd că Leancă își asumă responsabilitatea la spotul pa care îl deține! E problema gravă la Tiraspol, încît și acum stau fără bani și Rușii deja nu mai finanțează Transnistria! POate oamenii de acolo vor conștientiza că Rușii nu le aduc beneficii!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.