Maia Sandu – Lenin în fustă mini: DOCUMENTAR incendiar care distruge toate miturile despre integritatea prezidențiabilei

Așa-zisa integritate a Maiei Sandu, calitățile de manager de format occidental, reformele în educație, luptătoare cu corupția sunt doar niște mituri despre actuala candidată la funcția de președinte, iar un studiu mai atent asupra activității sale scoate la iveală o realitate total diferită de cea pe care vor să  o creeze tehnologii politici care lucrează în spatele fostului ministru al Educației, se arată în prima parte a unui documentar realizat de un șir de experți și jurnaliști în colaborare cu portalul AVA.md.

Maia Sandu

Maia Sandu. Foto: tribuna.md

Autorii menționează că în ultimul timp sunt utilizate toate trucurile și tehnologiile politice pentru a o transforma pe Maia Sandu din cel mai blestemat ministru în cel mai popular politician cu rare calități de reformator, sincer, manager de format occidental, luptătoare anticorupție. „Cum s-ar spune – principala figură în stat și prima doamnă într-o singură persoană”.

Autorii pornesc de la calitățile de manager occidental și cariera „fulminantă” a Maiei Sandu. În primul rând, potrivit legendei oficiale, Maia Sandu a lăsat un lucru bine plătit și prestigios, de manager de top la Banca Mondială. În realitate, ea era doar una din cei 12 consilieri al unuia din cei 25 de directori executivi ai Băncii Mondiale. Adică aproximativ una din 300. În plus, despre așa-zisul „sacrificiu” al Maiei Sandu care ar fi lăsat un salariu de 10 mii de dolari pentru a „salva” educația din Republica Moldova, este un nou mit. De fapt, Maia Sandu în momentul când a fost invitată la Minister era o simplă șomeră, întrucât contractul cu Banca Mondială era expirat. Astfel, așa-zisul sacrificiu a fost de fapt o salvare pentru Maia Sandu.

Ce ține de așa-zisa sinceritate cu care se laudă fosta ministră, autorii amintesc cu Maia Sandu declara solemn în septembrie 2014, în fața a zeci de mii de oameni că aderă la PLDM, ca doar la peste mai puțin de un an să spună că nu este membră a acestui partid.

Dar indiferent dacă a fost sau nu membră de partid, cert este că a promovat în funcții  anume membrii PLDM. Astfel, nouă rectori de universități erau membri ai PLDM pe timpul Maiei Sandu. La fel se făcea chiar și la nivel de școli și licee. Un exemplu concludent în acest sens a fost cazul liceului Dante Alighieri din Capitală. Iar la toate evenimentele de prin școli la care mergea Maia Sandu era însoțită de Vlad Filat, chiar și în perioada în care acesta nu mai deținea nicio funcție oficială în stat.

Autorii vorbesc și de cariera Maiei Sandu până a ajunge la Banca Mondială. Ea a fost funcționar la Ministerul Economiei în timpul guvernării comuniste și a ajuns șefă de direcție la Minister, când ministru a devenit Igor Dodon. Iar atunci când se discuta candidatura ei la funcția de premier, nu ar fi fost împotrivă dacă ar fi fost votată de comuniști.

Despre reformele ei în sistemul educațional e și mai mult de vorbit. În perioada ei au fost închise 250 de școli sub sloganul optimizării, straniu este că au fot închise școli și cu sute de elevi. Erau închise școli reparate deja, iar guvernul și-a asumat angajamentul să reducă cu 8.000 numărul de angajați in sistemul educațional. Iar examenele de bacalaureat din timpul ei și așa-zisa luptă cu copiatul au distrus zeci de mii de destine. „Medicii susțin că stresul puternic în timpul copilăriei sau a adolescenței poate provoca boli grave precum diabetul zaharat. Dar pentru economista Maia Sandu care nu are copii acesta nu este argument. Pe ea au interesat-o întotdeauna cifrele, nu oamenii, nu destinele omenești”, susțin autorii.

Ce ține de cifre, acestea sunt pe departe de laudă. Reformele în urma optimizării au redus cheltuielile cu 230 de milioane dar cheltuielile pentru reformă au constituit 215 milioane de lei. Deci o economie de 15 milioane de lei, adică de două ori mai puțin decât imobilul de lux în care trăia șeful ei de partid Vlad Filat.

Maia Sandu se declară mare luptător cu corupția dar între declarații și fapte e o prăpastie mare. Unul din scandaluri de corupție era procurarea autobuzelor școlare la un preț de două ori mai mare. Dar Maia Sandu a vorbit despre aceasta abia peste doi ani.

La fel, trezește multe semne de întrebare comportamentul ei în timpul furtului miliardului, când în loc să atenționeze opinia publică a votat în secret pentru acordarea a 13 miliarde de lei sistemului bancar, care au fost furați, iar principalul beneficiar a fost șeful ei de partid, Vlad Filat.

Autorii fac referire și la adresarea Maiei Sandu către FMI, în iulie curent, ca să nu semneze un acord cu Republica Moldova, ceea ce ar fi însemnat de fapt defaultul Republicii Moldova. Iar în acest sens autorii compară comportamentul Maiei Sandu cu cel al bolșevicilor ruși de acum un secol, care optau ca țara lor să fie înfrântă în primul război mondial.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

23 de răspunsuri

 1. Hai ca s-a inceput campania de ponegrire a Maiei. Nastase a inteles ca este periculoasa pentru el si sansele ei sunt mai mari la prezidentiale. Asa Maia, futei pe hoti si criminali.

  Apreciază

 2. Cred că Maia Sandu nu dorește să îl lase pe Năstase să fie candidatul unic la prezedențiale și acum acesta a început o campanie de denifrare a acesteia. Cît de josnic poate fi Năstase.

  Apreciază

 3. Interesant filmuletul. Este bine sa iasa asa materiale despre toti candidatii, desigur mergand vorba de cei cu sanse reale, pentru ca cetateanul sa stie cine vine in fata sa si cine posibil ca o sa il conduca in urmatorii 4 ani.

  Apreciază

 4. NU e un secret ca Maia ne amageste, sunt multe dovezi care atesta acest lucru, chiar si ultima ei postare pe facebook, unde zice ca a refuzat functia de prim ministru, cind ea nu avea nici o sansa sa fie aleasa, a trecut propunerea ei prin Parlament, daca tineti minte si nu a fost aleasa.

  Apreciază

 5. Cică Maia Sandu provoacă diabet. :))

  P.S. Sunteți jalnici.

  Apreciază

 6. Păi dacă a fost vot secret de unde ați luat că a votat pro?! Vot secret! Și ce are ea cu Filat? A avut încredere ca și o parte din populație! Cine din RM a mai lucrat la banca mondială? Ce o încurca pe Maia să mai semneze un contract de angajare! Of! Faceți articole din nimic, făcut așa, ca să fie și cică să ponegrească candidatura doamnei!

  Apreciază

 7. dpropaganda ieftina de doi bani pentru oameni prosti numai ca pe net asa prosti nu cred ca e gasesti

  Apreciază

 8. Vrem un film și cu gandon

  Apreciază

 9. Plahotniuc s-a cheltuit nu saga pe reportaj, inseamna ca Maia Sandu chiar valoreaza ceva, de s-au speriat in halul acesta, mersi, foarte amuzant reportajul…
  Apropo, asteptam reportajul cu idealul de Dodon, asta da comedie….

  Apreciază

 10. Dac-as mike celor ce ati scris articolul

  Apreciază

 11. As dori sa stiu ca a obtzinut in viatza acest destept care comenteaza filmul si acel care la montat, sunt convins ca nu a obtzinut nici 1. % . Ar fi bine sa se uite sub nas

  Apreciază

 12. Nu m-a convis deloc

  Apreciază

 13. Mi-i greatsa de porcii astia rusofoni

  Apreciază

 14. Gavno, creat de jurnalisti „angajati” si platiti de Gandon si „controversatul 3.14daras” Plaha

  Apreciază

 15. Este clar ca a facut stagiul de ” tradator de tara ” sub masca de functionar al W.B , la Washinton ….si trimisa ca ” om” de nadejde al drogatilor, in RM….

  Apreciază

 16. Rahat de 2 bani defapt principalul beneficiar al miliardului e Plahatniuc si Shor de unde ats luat voi ca Filat …un reportaj de kagabishti federalizati de 2 bani

  Apreciază

 17. PRO Maia Sandu!!!!

  Apreciază

 18. Practic in Moldova,de la Mircea Druc,Constantin Oboroc.Ion Costaș n-au mai fost politicieni. Nu vorbesc de oameni politici ca Titulescu si multi oameni remarcabili a Romaniei si a Basarabiei. Piticii astia murdari,hapsani din țară sunt niste nimicuri,toți din toate partidele. De la Ionică si până la Opincă.

  Apreciază

 19. Film la comanda.. pentru oi naive! eu chiar ii tin pe oameni de prostalani care cred la orice ce se arata la TV… TRASH

  Apreciază

 20. Maia Sandu PRESEDINTE🇦🇩🇦🇩🇦🇩🇦🇩. Nu credem în filme la comanda

  Apreciază

Trackback-uri

 1. (Video) Investigația care dărîmă toate miturile despre Maia Sandu | infoMOLDOVA.net
 2. Maia Sandu – Lenin în fustă mini: DOCUMENTARUL care distruge toate miturile despre integritatea prezidențiabilei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.