72 de familii nevoiaşe din Soroca vor primi locuințe sociale

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca, a efectuat recent o vizită pe șantierul de construcție a locuințelor sociale din raionul Soroca pentru a verifica gradul de finalizare a lucrărilor la acest obiectiv și a stabili un termen de dare în folosință a apartamentelor.

locuinte-sociale_apartamente

Foto: mdrc.gov.md

Valoarea totală a proiectului din acest raion este de 2,2 milioane euro, potrivit unui comunicat al MDRC, citat de Moldpres.

„Blocul este finalizat în proporție de 90 la sută. Constructorii muncesc zi de zi pentru ca în luna octombrie blocul să fie dat în folosință. La Soroca vor fi finalizate la cheie 72 de apartamente destinate familiilor nevoiașe, persoanelor cu nevoi speciale, inclusiv tinerilor specialiști. Prin construcția acestor locuințe dorim să oferim protecție socială cetățenilor care nu au posibilitatea să își achiziționeze o casă sau să închirieze o locuință”, a subliniat Vasile Bâtca.

Ministrul a mai precizat că, în prezent, se construiesc locuințe sociale în raioanele Nisporeni, Ialoveni, Leova, iar în toamna acestui an vor demara construcțiile în raioanele Fălești și Rezina. De asemenea, Vasile Bâtca a precizat că în perioada 2014-2015 au fost construite și oferite în locațiune 171 de apartamente în raioanele Călărași, Sângerei și Hâncești.

Costul total al Proiectului de construcție a locuințelor sociale în țara noastră constituie 20,4 milioane de euro. 65% din această sumă este oferită de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în cadrul unui împrumut acordat pe un termen de până la 20 de ani, cu o perioada de graţie de 5 ani.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.