Festivalul Etniilor revine în Grădina publică „Ştefan cel Mare” din Chișinău

Pe 18 septembrie, la Chişinău, va fi organizată cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Etniilor, cu genericul: „Unitate prin diversitate”. Evenimentul va aduna în Grădina publică „Ştefan cel Mare” peste o sută de organizaţii etnoculturale, care îşi vor prezenta cultura şi tradiţiile.

festivalul-etniilor

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Șefa interimară a Direcţiei social-umanitară şi relaţii interetnice, Cristina Aparatu, care este şi preşedinta festivalului, a declarat pentru IPN că ziua va începe cu depuneri de flori, la ora 09.30. Ceremonia de inaugurare va avea loc în Scuarul Europei, la ora 10.00, iar festivalul propriu-zis va începe la ora 10.30.

Organizaţiile etnoculturale vor prezenta în Grădina publică „Ştefan cel Mare” expoziţii de carte, lucrări artizanale, ateliere. La fel, vor fi expoziţii de bucate tradiţionale. Reprezentanţii etniilor vor prezenta scenete, cântece, dansuri care îi reprezintă.

Festivalul etniilor se organizează în mod tradiţional în a treia duminică a lunii septembrie, începând cu anul 2000. Anul trecut, Consiliul coordonator al organizaţiilor etnoculturale din cadrul Biroului Relaţii Interetnice a decis să amâne festivalul Etniilor din cauza protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.