Iniţiativă pentru alegeri prezidenţiale transparente

Centrul pentru Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC), Centrul de Investigaţii Jurnalistice şi Ziarul de Gardă au lansat o iniţiativă pentru alegeri prezidenţiale transparente, notează IPN.

CEC_urna_vot_votare

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

În cadrul iniţiativei vor fi monitorizaţi candidaţii la alegerile prezidenţiale, vor fi monitorizate încălcările admise de aceştia şi va fi oferită asistentă juridică gratuită în litigiile electorale.

Galina Bostan, preşedinta CAPC, a menţionat că asistenţa juridică va fi acordată prin intermediul unei linii fierbinţi care deja funcţionează. Cetăţenii pot suna la numerele de telefon: (022) 23 85 32, (022) 23 85 71 şi (022) 23 83 84. Linia fierbinte este deschisă zilnic, în intervalul de timp între ora 09.00-19.00.

Preşedinta Centrului de Investigaţii Jurnalistice, Cornelia Cozonac, a menţionat că CIJ şi Ziarul de Gardă vor monitoriza încălcările care vor fi făcute în cadrul alegerilor şi vor relata despre acestea. De asemenea, încălcările candidaţilor, schemele în care aceştia ar fi implicaţi, afaceri dubioase – pot fi semnalate şi indicate pe „harta corupţiei” a portalului anticorupţie.md. „Harta corupţiei” este o platformă de exprimare liberă, deschisă pentru fiecare persoană care a fost victima sau martorul unor acte de corupţie, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului.

În cadrul iniţiativei va fi elaborat şi un ghid pentru mass-media referitor la drepturile jurnaliştilor în cadrul campaniei electorale.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.