Demascarea candidatului „zero”! Slusari recunoaște că „DA” a cheltuit bani la colectarea semnăturilor

Platforma DA este acuzată de fraudare financiară de proporții la colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaturii lui Andrei Năstase la prezidențiale. Președintele interimar al PDM, Sergiu Sârbu, susține că Platforma DA a admis grave abateri legale, prezentând la Comisia Electorală Centrală raportul financiar cu cifra „0” la capitolul cheltuieli.

Sergiu Sirbu

Sergiu Sârbu. Foto: elldor.info

„Fraudă de proporții din partea candidatului declarat «bărbat» A. Nastase! Platforma DA a depus raportul financiar la CEC cu cifra „0” la capitolul cheltuieli pentru colectarea semnăturilor! Este imposibil să nu cheltui nimic. Legea obligă să declari absolut tot, combustibil, bilet de autobuz, foaie, pix, serviciile gratuite, absolut tot! Nu cred că bravul candidat a mers pe jos prin toată țara și a semnat listele cu degetul!!! Nu mai vorbim despre falsurile admise în procesul de colectare a semnăturilor! Imediat sesizăm CECul, procuratura și alte organe asupra gravelor abateri legale! PS. Pentru fraude financiare sancțiunea este dură – anularea înregistrării candidatului!!!”, a scris Sârbu pe pagina sa de Facebook.

123

Contactat de reporterul Deschide.md, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că cheltuielile nu au fost declarate din motivul că bunurile materiale folosite aparțineau fiecărui membru din echipa formațiunii.

„Noi suntem un partid unical. Banii cheltuiți erau personali. Am avut nevoie de careva cheltuieli, am scos din buzunar și am achitat. În ce modalitate eu trebuie să înregistrez acest lucru la CEC?”, a spus el.

Potrivit membrului Comisiei Electorale Centrale, Andrei Volentir, citat de Deschide.md, potrivit normelor legale, chiar și bunurile luate cu titlu gratuit trebuie înregistrate în raportul financiar.


Prezidențiabilul „zero” al lui Țopa riscă să nu fie înregistrat de CEC, deputat


„Legislația prevede că trebuie de indicat și bunurile luate temporar. Chiar dacă sunt cu titlu gratuit, acestea se înscriu într-o anexă specială. Toate cheltuielile urmau a fi contabilizate. La moment nu a parvenit nicio sesizare și nu putem vorbi de încălcări, dar urmează să vedem”, susține el.

Amintim că anterior Sergiu Sârbu a mai acuzat Platforma DA de fraudare în cadrul colectării semnăturilor. Democratul a prezentat o solicitare din partea unui grup de cetățeni, adresată Comisiei, care susțin că semnăturile în susținerea lui Năstase au fost depuse fără acordul lor.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.