Rosselhoznadzor inspectează pepinierele moldovenești

Un grup de experţi din Rusia ai Serviciului Federal de supraveghere în domeniul fitosanitar şi veterinar Rosselhoznadzor începe astăzi o vizită de inspectare a pepinierelor din R. Moldova.

pepiniera

Foto: moldpres.md

Specialiştii din Federaţia Rusă, în comun cu experţii din R. Moldova, vor inspecta starea pepinierelor de pomi fructiferi şi de butaşi de viţă-de-vie, pentru o eventuală decizie de extindere a exportului de material săditor pentru gospodăriile agricole din Rusia.

Un comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), citat de Moldpres, precizează că marți, 13 septembrie, a avut loc prima şedinţă de lucru a specialiştilor de la Rosselhoznadzor şi de la ANSA. În cadrul acestei întrevederi, directorul general ANSA, Gheorghe Gaberi, a prezentat situația în domeniul pomiculturii şi viticulturii, precum şi în producerea butaşilor şi a puieţilor de pomi fructiferi.

Grupul de specialiştii de la Rosselhoznadzor se va afla în ţara noastră zece zile, timp în care va avea mai multe deplasări în teritoriu, la pepinierele „Selmax K” şi „Floribel” din municipiul Bălţi, „AMG-Kernel” din Soroca, „Gospodarul Rediu” din Făleşti, „Vitis” Cojuşna şi altele.

Reclame


Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.