Ministrul ungar de Externe: Ungaria solicită accelerarea procesului de integrare în UE a R. Moldova

Stabilitatea şi pacea în regiunile situate în vecinătatea estică a Uniunii Europene este la fel de imporantă pentru siguranţa Blocului precum este şi stabilitatea în ţările situate în vecinătatea sudică a UE, a declarat ministrul ungar de Externe pentru MTI, după o vizită la Chişinău.

peter-szijjarto

Peter Szijjarto. Foto: hungarytoday.hu

Fiecare politică europeană trebuie să se concentreze acum pe restablirea climatului de securitate pe continent, iar stabilitatea în regiunile situate în vecinătatea estică a Uniunii Europene este esenţială pentru îndeplinirea acestui obiectiv, a declarat Peter Szijjarto pentru MTI, după ce s-a întânit cu oficiali moldoveni la Chişinău.

Szijjarto s-a întâlnit cu preşeditele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu premierul Pavel Filip şi cu ministrul de Externe şi al Integrării Europene, Andrei Galbur.

În calitate de ţară situată la periferia estică a UE, Ungaria este pe deplin conştientă de importanţa stabilităţii în regiunile estice, a declarat Szijjarto.

Szijjarto a spus că Ungaria solicită accelerarea procesului de integrare în UE a Republicii Moldova, adăugând că acest lucru ar contribui la stabilitatea din ţară şi din regiune. Nu este doar un interes din punct de vedere al securităţii, ci şi din punct de vedere economic, a adăugat el.

MediafaxCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

4 răspunsuri

 1. Daca R.Moldova intr-adevar si-a indeplinit atributiile fata de UE si exista o posibilitate ca sa ne apropiem cat mai repede de UE sper ca sustinerea Ungariei sa ne ajute in indeplinirea acestui scop

  Apreciază

 2. Sa nu uitam ca acum este necesara recapatarea increderi a poporului de catre actuala guvernare care este sustinuta de catre UE.

  Apreciază

 3. Integrarea poate fi accelerata cu atit, cu cit vor fi accelarate refotmele in domeniul indeplinirii cerintelor UE, in caz contrar, iarasi UE isi pierde increerea in noi, ca in timpul guvernari lui Filat si coruptiei lui vadite.

  Apreciază

 4. UE a acordat incredere pe vreme alui Filat dar acesta a tradat si cetatenii si alegatorii, si partenerii externi, acum Filip are o misiune grea dar din ce se observa ca si UE si FMI, si chiar romanii deblocheaza finatarile, se pare ca Filip se descurca de minune. Deci nici integrarea in astfel de conditii nu mai este peste munti.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.