Unionista Vitalia Pavlicenco îl „înghimpă” pe unionistul Mihai Ghimpu

Președinta PNL, Vitalia Pavlicenco, susţine că partidele prounioniste trebuiau să ajungă la un numitor comun pentru desemnarea unui candidat comun la prezidenţiale. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Vitalia Pavlicenco

Vitalia Pavlicenco. Foto: pavlicenco.md

Potrivit Vitaliei Pavlicenco, citată de IPN, au fost purtate mai multe discuţii între liderii partidelor unioniste: „Astfel de discuţii au fost duse până la 1 septembrie. Iniţial, am fost 12, dar am rămas patru, care am ajuns la un numitor comun”.

Vitalia Pavlicenco şi-a exprimat nemulţumirea că unele formaţiuni politice îşi expun poziţia prounionistă doar în campaniile electorale, pentru a câştiga voturile unui anumit segment de electorat.

„PL nu este un partid unionist, nu are această prevedere în statutul său. PNL a fost primul partid care a devenit oficial unionist, noi am deschis această cale prin Ministerul Justiţiei. Ulterior, au apărut mai multe partide unioniste. Noi salutăm apariţia lor, dar altceva e că lupta pentru unire nu trebuie dusă doar în campanie electorală”, a spus pretendenta la calitatea de candidat pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova.

Vitalia Pavlicenco a adăugat că PNL mizează pe integrarea europeană, care ar conduce la unirea cu România, dar şi invers. „Noi punem semnul de egalitate între UE şi România. Altceva e că oamenii noştri încă nu s-au deşteptat după 2009”, a declarat politiciana.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.