Franța: Manifestații violente împotriva unei reforme la Codul Muncii

Vitrine sparte, cocteiluri molotov, ciocniri cu poliția: violențe au izbucnit joi în Franța în timpul unor manifestații anunțate ca fiind ultimele împotriva unei reforme la Codul Muncii, adoptată vara aceasta în pofida mai multor luni de contestare politică și socială, relatează AFP.

violente-franta

Foto: epa.eu

Astfel, un manifestant și cinci polițiști au fost răniți, dintre care un polițist a suferit o arsură la un picior, în timpul unei manifestații care s-a desfășurat joi, 15 septembrie, la Paris împotriva acestei reforme controversate.

De asemenea, cel puțin 12 persoane au fost arestate înainte și în timpul manifestației, majoritatea participanților — 13.000 potrivit poliției, 40.000, potrivit organizatorilor — au fost pașnici.

Însă, ca și în timpul manifestațiilor precedente, altercații au izbucnit între membrii forțelor de ordine și tineri, cu lansări de cocteiluri molotov și tiruri de gaze lacrimogene.

La Nantes și Rennes, două orașe din vestul Franței, unde contestarea reformei a fost extrem de vie în primăvară, confruntări au avut de asemenea loc între manifestanți și poliție.

De la prezentarea proiectului său de reformă, la începutul anului, guvernul socialist s-a confruntat cu o frondă de o amploare inedită venită din propria tabără. În perioada de vârf a contestărilor, în 31 martie, între 390.000 de persoane (potrivit autorităților) și 1,2 milioane (potrivit sindicatelor) au ieșit în stradă.

AgerpresCategorii:Actualitate, Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.