CEC l-a înregistrat pe Năstase în calitate de concurent electoral

Preşedintele PPDA, Andrei Năstase, a fost înregistrat duminică, 18 septembrie, de Comisia Electorală Centrală (CEC) în competiţia electorală pentru funcția de preşedinte al R. Moldova.

andrei-nastase

Andrei Năstase. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

La scrutinul prezidențial din 30 octombrie, liderul PPDA va ocupa a patra poziție în buletinul de vot.

Potrivit membrului CEC Vasile Gafton, „Comisia a recepționat spre verificare 729 de liste de subscripție cu peste 20.600 de semnături ale susținătorilor candidatului PPDA. Din numărul total de semnături, în jur de două mii au fost declarate nule”, a spus Gafton, potrivit Moldpres.

„În urma verificărilor s-a stabilit că peste 18 mii de semnături se consideră valabile și întrunesc cerințele legale pentru susținerea candidatului la funcția de președinte al R. Moldova, încadrându-se în limita cerințelor stabilite. Totodată, CEC a reţinut faptul că grupul de inițiativă în susținerea candidatului a respectat prevederile și a depus raportul financiar, fiind indicate donații în valoare de 650 și cheltuieli de 400 de lei”, a afirmat secretarul CEC.

Președintele CEC, Alina Russu, a precizat că „potrivit legislației, concurentul electoral va putea începe procesul de agitație electorală doar începând cu 30 septembrie curent”.

Anterior, candidatul PDM Marian Lupu, candidatul PL Mihai Ghimpu și cel al PPEM Iurie Leancă au prezentat la CEC listele de subscripție cu semnăturile colectate în susținerea lor. Toți trei au fost înregistraţi de CEC în competiţia electorală pentru funcția de preşedinte al ţării.

De la începutul perioadei electorale, CEC a înregistrat 24 de grupuri de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susţinerea candidaţilor înaintaţi la funcţia de preşedinte al ţării. Printre aceștia se numără Marian Lupu – PDM, Mihai Ghimpu – PL, Igor Dodon – PSRM, Iurie Leancă – PPEM, Andrei Năstase – PPDA, Maia Sandu – PAS și Dmitri Ciubașenco – PPPN.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.