La Ziua Națională a Vinului vor participa aproximativ 40 de companii vinicole

În jur de 40 de companii vinicole vor participa la Ziua Națională a Vinului, care va fi marcată la 1-2 octombrie curent în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din Chișinău.

Vin_Struguri_Wine

Foto: walls.ro

În acest an sărbătoarea este organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV), Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

În cadrul unei conferinţe de presă, viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Luca, a specificat că evenimentul se va desfășura sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

„Vom continua şi în acest an promovarea R. Moldova drept o ţară care produce vinuri de cea mai înaltă calitate. Companiile vinicole autohtone vor bucura oamenii cu băuturi din recolta anului 2015, vinuri de colecție și rezervă, precum și produse lansate în premieră în cadrul sărbătorii naționale. De aceea, aşteptăm toţi doritorii să vină să guste din vinul moldovenesc și tradițiile milenare de vinificație ale poporului nostru”, a spus Luca, potrivit Moldpres.

„Sărbătoarea din acest an va avea genericul «Omul – Sufletul Vinului». Producătorii vor expune spre vânzare și degustare peste 400 de vinuri. Un specific al sărbătorii va fi Drumul Vinului, care reprezintă tururi tematice din inima capitalei spre originile vinurilor de calitate din țară. Un alt pilon al evenimentului din acest an va fi «Școala Vinului», care va oferi doritorilor seminare tematice prezentate de experți somelieri, cu diverse subiecte: de la bazele degustării corecte, până la degustări sofisticate pentru consumatorii inițiați”, a declarat directorul ONVV, Gheorghe Arpentin.

„În mod tradiţional, sărbătoarea va include un program artistic. Astfel, în PMAN vor evolua ansambluri, orchestre, fanfare și tarafuri din cele trei regiuni vinicole ale R. Moldovei: Valul lui Traian, Codru și Ștefan Vodă. La eveniment nu vor lipsi bucatele tradiţionale moldoveneşti, dar şi un târg al meșteșugarilor, unde vor fi expuse lucrări cu motive inspirate din struguri, vin şi vie, realizate manual de către meşterii populari”, a menţionat Arpentin.

Ziua Națională a Vinului se află la cea de-a XV-a ediţie. Bugetul sărbătorii organizate în acest an este de 2,3 milioane de lei.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.