Doi tineri reținuți cu 55 de mii de țigări de contrabandă

55 mii de țigarete urmau să ajungă în mod fraudulos în România, iar doi tineri moldoveni reținuți de polițiștii de frontieră în mai puțin de 10 zile de la prima încercare de transportare a contrabandei cu țigări, comunică Poliția de Frontieră.

contrabanda-tigari

Foto: border.gov.md

Polițiștii de frontieră au organizat luni, 19 septembrie, pe direcția localității Medeleni, o ambuscadă. Astfel, către ora 16.00, în localitate a fost observat un mijloc de transport, din care au coborât trei persoane și descărcate trei colete. Ulterior, persoanele, pe jos, s-au

tigari_contrabanda

Foto: border.gov.md

îndreptat spre linia de frontieră, făcându-se nevăzuți prin vegetația abundentă din zonă. Polițiștii de frontieră au luat urma acestora cu ajutorul câinelui de serviciu, iar la doar cinci metri de malul râului Prut au fost depistați.

În timpul reținerii necunoscuților, aceștia nu s-au supus somațiilor polițiștilor de frontieră, încercând să fugă de la fața locului, în diferite direcții. În cele din urmă, au fost prinși doi cetățeni ai R. Moldova, cu vârste de 22 și 24 de ani, locuitori ai raionului Ungheni.

Nu departe de locul reținerii au fost ridicate trei colete, în care erau ambalate 1500 pachete de țigări „Ritm” și 1250 – „Plugarul”. Întreaga cantitate de țigări a fost depozitată la sediul Direcției regionale VEST, până la finalizarea documentării cazului.

Din cercetările primare, polițiștii de frontieră au constatat că tinerii sunt la cea de-a doua tentativă de trecere a țigărilor în țara vecină, prima încercare fiind semnalată în data de 12 septembrie curent. Persoanele au folosit aceeași direcție de transportare a țigărilor.

Oamenii legii elucidează circumstanţele acestui caz. Moldovenii sunt cercetați în stare de libertate.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.