De azi, motorina e mai ieftină, iar benzina e mai scumpă

De astăzi, prețurile la cea mai solicitată benzină, Premium-95, a crescut cu 6 bani, până la 16,25 lei per litru. Motorina s-a ieftinit cu 10 bani: de la 13,92 lei până la 13,82 lei pentru un litru.

PECO_carburanti

Foto: abcnews.md

Prețul plafon de comercializare a benzinei Premium-95 pentru perioada 21  septembrie – 4 octombrie la nivel de 16,25 lei pentru un litru, iar la motorină de 13,82 lei a fost stabilit marți de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Noile prețuri la benzină și motorină au intrat în vigoare la miezul nopții.

Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât cele stabilite de ANRE.

Precizăm că prețurile respective au fost stabilite de ANRE în conformitate cu prevederile noii Metodologii de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, în vigoare din 13 mai 2016.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00. În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, pornind de la prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, cu începere din ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.