Promovarea politicilor de dezvoltare regională în R. Moldova, susținută de Germania

Germania va continua să susţină R. Moldova în promovarea politicii de dezvoltare regională în cadrul Proiectului de modernizare a serviciilor publice locale (MSLP).

Moldova-Germania

Foto: oficial.md

Declaraţia fost făcută recent la şedinţa Comitetului director al proiectului de Philipp Johannsen, director de ţară al Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi managerul programului MSLP.

„Este foarte important să îmbunătățim condițiile-cadru pentru implementarea politicii de dezvoltare regională în sectoarele prioritare ale serviciilor publice locale, cum ar fi aprovizionarea cu apă și canalizare, managementul deșeurilor solide și eficiența energetică a clădirilor publice. Cetățeanul și, în general, populația Republicii Moldova este și trebuie să fie elementul principal în acest proces”, a subliniat oficialul german, potrivit unui comunicat al MSPL.

În cadrul şedinţei, Philipp Johannsen a făcut o prezentare generală a activităților proiectului în perioada 2016-2018, a punctat detalii despre structura directorială și a menționat despre rolul și mandatul instituțiilor partenere implicate. Potrivit directorului GIZ, proiectul MSLP va avea pentru următorii trei ani patru domenii de intervenţie care prevăd suport pentru coordonarea politicilor regionale, pentru consiliile regionale, agenţiile de dezvoltare regională etc.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” a fost lansat în anul 2010 şi este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), fiind sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (11 mln euro), Guvernele Suediei (3,7 mln euro) şi României (0,5 mln euro), Uniunea Europeană (39,8 mln euro) și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (3,2 mln euro).Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.