Un pretendent la șefia statului bate alarma: candidaţii independenţi sunt discriminaţi!

Modificările din Codul Electoral privind colectarea semnăturilor pentru înregistrarea în cursa prezidenţială îi pune într-o situaţie discriminatorie pe cei care vor să candideze independent.

vadim-branzan

Vadim Brânzan. Foto: Valentina Ursu / europalibera.org

Declaraţia a fost făcută de către pretendentul de a candida independent la alegerile prezidenţiale, Vadim Brânzan, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

„Modificările din Codul Electoral au fost făcute cel mai probabil pentru a-i elimina din cursă pe candidaţii independenţi. Cei care vor să candideze independent trebuie să adune acelaşi număr de semnături unice ca şi candidaţii înaintaţi de partide, care au filiale în raioane şi oamenii lor în administraţiile publice locale”, a spus Brânzan, citat de IPN.

Pretendentul la şefia statului a mai spus că unii concurenţi s-au grăbit să colecteze un număr exagerat de semnături pentru a-i împiedica pe ceilalţi pretendenţi să colecteze numărul necesar de semnături.

„Igor Dodon s-a lăudat că va depune la CEC 350 de mii de semnături. Pentru ce-i trebuie atâtea semnături? Pentru că acei care au semnat, să nu mai poată semna pentru altcineva. În total avem 24 de candidaţi, fiecare fiind obligat să prezinte 15 mii de semnături. Deoarece există riscul invalidării unor semnături, este necesar de avut vreo 20 de mii de semnături. În total iese 480 de mii de semnături. Este prea mult pentru o ţară cu o populaţie mai mică de trei milioane, dintre care aproape un milion este plecată”, a spus Brânzan.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.