„Agentul electoral” al unui mafiot a vrut să-i „prelucreze” pe participanții la un Masterclass, dar a rămas cu buzele umflate

Pentru luni seară a promis un Masterclass, dar a făcut o întâlnire electorală. E vorba de liderul Partidului DA, Andrei Năstase. Unii participanți la eveniment nu au mai avut răbdare până la sfârșit și au plecat. Alții însă l-au huiduit pe „agentul electoral” al mafiotului Victor Țopa.

andrei-nastase

Andrei Năstase. Captură video: TVR Moldova

Mascat ca seminar pentru studenții la drept despre jurisprudența națională și a Curții Europene a Drepturilor Omului, Năstase a folosit mai mult de jumătate din eveniment pentru a critica actuala guvernare, cât de bun și corect jurnalist este fratele său, Vasile (cel care pe vremea comuniștilor a impus cenzura la Euro TV), ori cât de liberă și independență este Jurnal TV, postul de televiziune al nașului său, oligarhul fugar Victor Țopa.

La un moment dat, în sală oamenii îi reproșau lui Năstase că face, de fapt, campanie electorală și politică, notează Democracy.md. Andrei Năstase a recunoscut că nu știe să organizeze un Masterclass, însă a făcut ceea ce poate mai bine, folosind aceeași retorică specifică la Jurnal TV – a vorbit cu înverșunare despre cât de important este să „alegem un președinte de către tot poporul”, s-a victimizat la fiece pas că este în centrul unor atacuri mediatice și nu a uitat să spună din nou că nașul său, oligarhul Victor Țopa, dar și Viorel Țopa, ar fi victime și nu hoți, așa cum s-a dovedit în judecată. Vorbind de atacuri mediatice, Năstase probabil s-a referit la dezvăluirile din presă, pe care nu le-a negat, și din care reiese că trăiește în lux, atât la Chișinău, cât și familia sa din Germania, că ascunde sume mari de valută pe conturile deschise pe numele mamei și soacrei sale etc.

La „Masterclass” a fost prezentă și avocata Ana Ursachi, apropiată de oligarhul Victor Țopa, care a apărat în instanță mai multe figuri controversate, printre care Viorel Țopa, Renato Usatîi, extremistul prorus Grigore Petrenco și, în prezent, pe „raiderul nr. 1 în CSI”, Veaceslav Platon. Într-un mesaj plin de patetism, ea l-a elogiat pe Năstase și, prin contrast, a criticat anumiți politicieni care sunt dușmanii oligarhului Victor Țopa, în special pe Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele PDM.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.