De ce comuniștii i-au spus „NU” comisarului european Johannes Hahn

Fracţiunea parlamentară a PCRM a refuzat să se întâlnească cu Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, deoarece reprezentanţilor fracţiunii nu le-a convenit formatul întrevederii.

PCRM

Foto: politics.md

„Formatul propus al întrevederii presupunea discuţiile comisarului european cu opoziţia parlamentară. Oaspeţii i-au mai invitat la întâlnire pe reprezentanţii PSRM şi ai PPEM. Având în vedere că PCRM are toate motivele să considere că aceste formaţiuni politice sunt controlate de PDM, noi nu considerăm că este posibil să delegăm reprezentantul nostru la întrevederea în asemenea format”, se menţionează într-un comunicat al PCRM, citat de Infotag.

În acelaşi timp, autorii consideră că ei au la ce atrage atenţia – la Johannes Hahn.

„Anume noi am devenit prima forţă politică care a constatat faptul acaparării statului moldovenesc de către gruparea mafiotă şi oligarhică. Anume noi am fost primii care am bătut alarma referitor la prezenţa unor probleme serioase în sistemul financiar-bancar al ţării. Deşi în acea perioadă, nu fără ajutorul partenerilor din vest, circula mitul despre aşa-numita „istorie de succes”. Anume noi am avertizat despre inadmisibilitatea semnării Acordului de Asociere cu UE în regim secret, fără consultarea cu cetăţenii Moldovei. Aceste şi alte avertismente şi cerinţe ale noastre au rămas de fiecare dată fără răspuns”, se arată în comunicatul comuniștilor.

Anterior, în presă se vehicula că şi PCRM colaborează intens cu coaliţia de guvernare, iar multe din hotărârile sale le coordonează cu coordonatorul executiv al coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.