Leancă despre „fratele mai mic” al lui Dodon. Experți: Năstase a „uitat” să includă în programul Partidului DA sintagma „integrare europeană”

Iurie Leancă, candidatul PPEM la funcția de președinte al R. Moldova, consideră că liderul Partidului DA, Andrei Năstase, și el prezidențiabil, este „un frate mai mic al lui Igor Dodon”, iar povestea despre „candidatul unic al dreptei” este o cursă în care Maia Sandu a nimerit „din naivitate”.

iurie-leanca

Iurie Leancă. Captură video: prime.md

Asemenea declarații liderul PPEM, Iurie Leancă, a făcut aseară în cadrul emisiunii „Replica” de la Prime.

„Eu aș avea multe obiecții față de exemplu în ce măsură domnul Năstase este om de dreapta? După mine e un frate mai mic al lui Dodon care se dă așa un fel de cavaler al dreptății, dar face jocul tocmai împreună cu Dodon. Am avut discuții și la un moment dat am înțelese că pierdem timpul degeaba, irosim energia, în loc să ne axăm pe agenda noastră. Eu am intuit că ne lansăm în primul rând într-un joc fără succes și cineva își face mendele. Maia, din punctul meu de vedere, a nimerit în această cursă poate, spuneam eu, din naivitate”, a comentat Iurie Leancă.

În cadrul aceleiași emisiuni, mai mulți invitați au remarcat faptul că în programul Partidului DA, în spatele căruia se află mafioții fugari Victor și Viorel Ţopa, lipsește sintagma „integrare europeană”.

„Am lecturat în ultimul timp un pic programele partidelor de dreapta, pot să vă spun că în Platforma DA nu există mențiunea cu privire la integrare europeană. Ei au uitat probabil.  Vreau să vă spun că și la PAS, la partidul doamnei Sandu în program, tot nu prea găsești mențiuni de acest fel”, a spus analistul politic, Cornel Ciurea.

„Eu nu înțeleg cum Maia Sandu ar putea să susțină un alt candidat care nu îmbrățișează integral și fără rezerve această opțiune. Ea se află în situația în care ar trebui să vadă foarte clar dacă această înțelegere pe care o are este euroconformă, în sensul în care dacă un candidat cu care ar trebui să se înțeleagă și din aceștia doi să fie ales unul, vrea într-adevăr implementarea Acordului de Asociere imediat”, a spus directorul CreDO, Sergiu Ostaf.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.