Ipocrizia lui Lucinschi: după ce s-a înfruptat din miliard, vrea să inițieze moțiune de cenzură în cazul furtului BEM

Deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi, unul din beneficiarii furtului de la BEM, anunță că va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Asta după ce tot miniștrii PLDM au votat pentru acordarea creditului de urgență sistemului bancar.

PLDM

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Anterior, însuși Lucinschi „a băgat mâna” în BEM. Potrivit unor documente și informații publicate în presă, instituțiile de presă deținute de Chiril Lucinschi au fost finanțate din banii de la BEM. Mai cu seamă, la ordinul fostului premier Vlad Filat, omul de afaceri Ilan Shor a extras din sistemul bancar peste 440 de mii de dolari și i-a transferat pe conturile companiei lui Chiril Lucinschi. Ulterior, mijloacele financiare au fost utilizate pentru finanțarea proiectelor media, fiind folosiți pentru achitarea serviciilor editoriale, inclusiv cele ale Nataliei Morari, concubina lui Lucinschi.

Astfel, potrivit investigațiilor, în perioada 28.11.2012 – 23.10.2014, grupul companiilor aparținând lui Ilan Shor: TOMTON TRADE CORP, PRIMOTEKS IMPORT și HEZBURG LLP (cu conturile la ABVL BANK și AS PRIVATBANK) au transferat mijloace bănești în sumă totală de 440.100 USD companiei IPA International Project Agency (Olanda, conturi la Vervaltungs-UND Privat-BANK) a lui Chiril Lucinschi, deputatul PLDM, fiul fostului președinte al R. Moldova, Petru Lucinschi. Banii au fost transferați având la bază contracte fictive de acordare a serviciilor de consultanță.

Din această schemă se deduce că Lucinschi a utilizat banii pentru finanțarea TV7, TNT BRAVO și proiectele adiacente, inclusiv ale concubinei Natalia Morari, care, prin intermediul MEDIA SAPIENS, presta servicii pentru ANALITIC MEDIA GROUP (SRL care deține TV7).

Este de menționat și că numele tatălui lui Chiril Lucinschi, fostul președinte Petru Lucinschi apărea în raportul Kroll, care a investigat furtul miliardului.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.