Medic: „Îndemnăm toate mamele să-şi vaccineze copiii contra rujeolei”

Refuzul părinţilor de a-şi vaccina copiii împotriva rujeolei este nefondat. Medicii spun că vaccinul nu prezintă riscuri pentru sănătate. Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, în fiecare an tot mai mulţi părinţi ignoră indicaţiile specialiştilor privind imunizarea copiilor.

Vaccinare_gripa

Foto: moldpres.md

În aceste condiţii, situaţia devine alarmantă pe fondalul răspândirii virusului în România.

Specialiştii de la Ministerul Sănătăţii susţin că, în fiecare an, tot mai mulţi părinţi refuză să-şi vaccineze copii. Dacă în anul 2008 vaccinul împotriva rujeolei a fost administrat în proporţie de 94 la sută, atunci în 2015 se atestă o scădere cu şase la sută.

„Cu părere de rău, avem cazuri în care mamele refuză vaccinul, astfel persistă pericolul de a avea cazuri de rujeolă. De aceea, îndemnăm toate mamele să-şi vaccineze copiii contra rujeolei. Avem trei vaccinuri: la vârsta un an, 7 şi la vârsta de 15 ani”, a declarat Nina Chicu, şefă secţie la Policlinica nr. 1 din Chișinău, citată de trm.md.

Nina Chicu a mai spus că virusul se transmite de la bolnav la persoana sănătoasă prin aer. La nivel global, rujeola reprezintă una dintre cauzele principale de deces la copii.

Potrivit Victoriei Paicu, asistentă medicală, vaccinul se administrează gratis şi doar la prescripţia medicului de familie.

Medicii recomandă părinţilor să-şi vaccineze copiii la vârstele indicate. De asemenea, Ministerul Sănătății îndeamnă medicii şi pedagogii de la instituţiile pentru copii să nu admită înscrierea în colectiv a copiilor nevaccinaţi. Cele mai recente cazuri de rujeolă au fost înregistrate în R. Moldova acum doi ani. Virusul fusese adus din Federaţia Rusă.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.