Vlad Plahotniuc spune de unde a aflat despre gruparea de criminalitate organizată care stă în spatele Platformei DA

Într-un interviu pentru portalul Tribuna.md, prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, s-a referit la pretinsele depoziții făcute în SUA de liderul Partidului DA, Andrei Năstase, în privința furtului miliardului. Plahotniuc spune că Năstase a depus mărturii la un… McDonald’s.

vlad-plahotniuc

Vlad Plahotniuc. Foto: tribuna.md

„Ce detalii să vă dea, că a zburat până în SUA să depună mărturii la Mc Donald’s? Haideţi să fim serioşi, băiatul ăsta încă nu a depăşit ipostaza de clovn, vedeţi doar că umblă ca un bezmetic din ţară în ţară şi nu vrea nimeni să se vadă cu el. Nu pot să răspund mai serios la aşa întrebare. Lăsaţi-l să colinde mai departe fast-food-urile din SUA și din Europa”, a declarat Plahotniuc.

Întrebat dacă l-au speriat protestele antiguvernamentale din ultimul an, Vlad Plahotniuc a declarat că protestele au dat două semnale importante: unul  legat de anumite probleme din societate, pe care guvernarea le-a preluat, iar pe de altă parte „protestul a scos la suprafaţă, în văzul tuturor, câteva grupări interconectate care acţionau cu metode foarte evidente de criminalitate organizată, ele fiind formate din interlopi, politicieni, funcţionari şi reprezentanţi ai unor cercuri de interese din afara ţării”.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, grupările respective treptat s-au deconspirat.

„Datorită organizării de către ei a acestor proteste am reuşit să aflăm foarte multe, cei din umbră s-au developat şi asta ne-a permis să evităm o escaladare a situaţiei și o aruncare a țării într-o criză politică profundă. Mai mult, asta ne va permite să fim mult mai pregătiți și mai deciși în măsurile de combatere a tentativelor de destabilizare a situației din țară”, a declarat Plahotniuc în interviul citat, referindu-se în special la gruparea oploșită în jurul Platformei DA.

Întrebat cine stă în spatele grupărilor pe care le are în vedere, Vlad Plahotniuc a spus că e vorba nu neapărat de o singură persoană, ci ar fi vorba de o entitate mult mai complexă.

„Ele sunt conduse de interesele murdare ale membrilor de vârf, este vorba de gruparea clanului Țopa, de gruparea lui Platon, de grupulețul lui Renato Usatâi, care au preluat sub ei câteva partide, jurnalişti, funcţionari ai statului, şi-au băgat oameni în rândul societăţii civile, pentru a avea un acces cât mai credibil inclusiv în zona diplomatică”, a afirmat Plahotniuc, adăugând că membrii respectivelor grupări „au făcut dovada că sunt capabili să facă mult rău imaginii Moldovei în afara țării, intoxicând media internațională cu informații false și extrem de periculoase pentru țară”.

Vlad Plahotniuc a spus că știe despre toate aceste lucruri din presă. Cu toate acestea, democratul nu a dat nume de jurnaliști care investighează ilegalitățile la care s-a referit.

„Nu vreau să le stric munca, ei fac foarte bine ceea ce fac şi produsele lor sunt în felul lor utile. Dacă ei nu ar scrie, noi nu am afla multe”, a menționat fruntașul PDM.

Referindu-se la cazul lui Ilan Shor, Vlad Plahotniuc spune că primarul de Orhei, ca şi toţi ceilalţi implicaţi în futul miliardului, „trebuie să răspundă pentru ce a făcut”.

„Şi în acest caz numele meu e invocat de către cei care au făcut afaceri cu el, l-au folosit, iar acum s-au supărat că a dat depoziţii pe ei şi îl etichetează precum că este omul meu, ca să-l discrediteze şi să scape ei de răspundere”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Cât despre fostul angajat al CNA Mihail Gofman, prim-vicepreședintele PDM a spus că el este „al lui Platon şi al conducătorilor lui Platon” și a fost omul-cheie în toate marile spălări de bani care s-au făcut în R. Moldova. Plahotniuc a mai spus că Gofman a fugit în SUA şi a încercat să o facă pe disidentul și să-și ascundă implicarea în spălarea a 20 de miliarde de dolari.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

4 răspunsuri

 1. Oamenii lucizi la minte au inteles ca Platforma DA si partidul lui Usatii sunt ramasite din PLDM. Acestea sunt gunoaiele pe care nu trebuie sa le voteze ca revine Filat la guvernare, adica oamenii sai. Doar badlele au ramas, oamenii zombati..

  Apreciază

 2. vorba ceea din popor, PASAREA PE LIMBA EI PIERE:
  De fapt, Topistii cu JTV-ul lor tot au incercat sa-i creeze imagine negativa lui plahotniuc prin aceea ca controleaza tara, dar cind se vede progres si ca in timp de 8 luni Guvernul Filip reuseste sa recredebilizeze Moldova in fata partenerilor externi de dezvoltare prn realizarea a peste 90% din foaia d eparcurs, desigur ca toate in societate i se atribuie ca reusite a lui Plahotniuc.

  Apreciază

 3. si toti se coaguleaza acuma, cred ca indiferent de rezultatele alegerilor, o sa fie oinca o incercare de lovitura de stat… In contextul informatiilor prezentate de liderul veterenilor din Afganistan de la sectorul Botanica, inseamna ca am trecut ca prin urechile acului de lovitura de stat incercata anterior.

  http://today.md/ro/news/social/11454/Acuza%C8%9Bii-grave-%C3%AEn-adresa-Platformei-DA-%7C-Un-fost-membru-face-dezv%C4%83luiri-de-dup%C4%83-culise.htm

  Apreciază

Trackback-uri

 1. „Clovnul” lui Victor Țopa, ironizat de Vlad Plahotniuc – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.