De astăzi, opt candidați la președenție își încep campania electorală

De astăzi, opt candidaţi la preşedinţie îşi vor începe campania electorală. Despre aceasta a anunţat după şedinţa de joi a Comisiei Electorale Centrale (CEC) preşedintele acesteia, Alina Russu, notează Infotag.

presedintia-rm

Foto: consocivil.md

Joi, CEC a înregistrat trei candidaţi care săptămâna trecută au depus listele de subscripţie cu semnăturile colectate în susţinerea lor. CEC a declarat drept valabile 23.237 semnături ale alegătorilor în susţinerea candidatului desemnat de PPPN, Dmitri Ciubaşenco. Simbolul său electoral este un pătrat de culoare albă cu numele lui Renato Usatîi în interior. Reprezentantul său cu drept de vot consultativ la CEC este fostul membru al CEC, fostul ministru al Justiţiei, Mihai Buşuleac.

De asemenea, la şedinţa de joi CEC a înregistrat-o drept candidat oficial pe preşedinta PAS, Maia Sandu. CEC a validat 22.181 de semnături în susţinerea candidaturii ei. Simbolul Maiei Sandu la alegeri va fi un pătrat în care va fi scris cuvântul „pas”, încadrat cu două bare (/pas/). Reprezentantul său la CEC este fostul viceministru al Educaţiei, Igor Grosu.

CEC a validat 23.281 semnături în susţinerea candidaturii PSRM, Igor Dodon. El este cel de-al optulea candidat înregistrat. Simbolul său electoral va fi o stea cu cinci raze, cu două culori. Reprezentantul său la CEC este Vadim Filipov.

Miercuri, preşedintele Partidului „Dreapta”, Ana Guţu, a depus la CEC listele cu semnături în susţinerea sa, iar joi listele au fost depuse şi de candidatul independent, deputatul Valeriu Ghileţchi. Cinci din cei 22 de pretendenţi au renunţat la colectarea semnăturilor. Ei nu au colectat minimul necesar de 15 mii de semnături. Alţi şapte pretendenţi trebuie să-şi anunţe rezultatul joi. CEC va recepţiona listele de semnături până la ora 17.00.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.