Un candidat la președinție are un nou „moment Alep”

Candidatul independent la președinția SUA Gary Johnson nu a fost în stare să numească niciun șef de stat sau de guvern străin, în cursul unei emisiuni de televiziune difuzate de MSNBC miercuri seara, transmite AFP, potrivit Agerpres.

gary-johnson

Gary Johnson. Foto: voicesofliberty.com

Deși moderatorul emisiunii a insistat că poate numi un lider străin „de pe orice continent, din orice țară — unul pe care îl admirați, oricare”, candidatul a rămas mut un timp extrem de lung pentru o emisiune TV.

Colegul său William Weld, care ar urma să fie vicepreședinte în eventualitatea improbabilă că alegătorii americani îl trimit pe Johnson la Casa Albă, s-a descurcat mai bine. El a încercat mai întâi să întrerupă momentul penibil, răspunzând neîntrebat că preferatul său este Shimon Peres. Moderatorul a precizat că trebuie să numească pe cineva în viață. Ulterior, Weld a numit-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, și i-a reamintit lui Johnson numele fostului președinte al Mexicului, Vicente Fox.

Johnson a răspuns în cele din urmă că „e momentul meu Alep” — aluzie la un episod similar, la începutul lunii septembrie, când a fost întrebat ce părere are de situația din Alep și a răspuns „ce e Alep?”. El a recunoscut ulterior că a crezut că era vorba de o siglă, nu de numele orașului din Siria.

Președintele american Barack Obama le-a explicat miercuri alegătorilor americani, în cadrul unui alt show TV: „Dacă votați pentru candidatul unui partid care nu are nicio șansă să câștige, este un vot pentru Trump”. El se referea, evident, la Gary Johnson (Partidul Libertarian) și Jill Stein (Partidul Verzilor), care nu sunt cotați cu șanse reale de alegere, dar ai căror alegători ar putea înclina balanța între candidații marilor partide, democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.