Viorel Țopa și cumnatul său, condamnați la pușcărie

Controversatul om de afaceri Viorel Țopa a fost condamnat joi, 29 septembrie, la 9 ani de pușcărie pentru uz de fals și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

viorel-topa_razvan-paveliu

Viorel Țopa și Răzvan Paveliu. Colaj: realitatea.md

În același dosar, Judecătoria Buiucani i-a aplicat o pedeapsă de 7 ani de închisoare și lui Răzvan Paveliu, cumnatul lui Victor Țopa. Paveliu a figurat în calitate de complice la acțiunile lui Țopa.

Procurorul anticorupție Viorel Morari a confirmat această informație pentru Realitatea.md.

Menționăm că, inițial, condamnarea celor doi a fost anunțată de liderul Partidului DA. Andrei Năstase, finul de cununie al oligarhului fugar Victor Țopa, a vorbit despre condamnarea lui Viorel Țopa și a cumnatului acestuia din urmă joi, în cadrul unor dezbateri de Centrul de Jurnalism Independent.

Viorel Țopa are condamnare anterioară, de la care s-a eschivat. Judecătoria Buiucani a dispus cumularea pedepselor, stabilind în total 15 ani de detenție în penitenciar de tip închis.

Precizăm că mafioții Viorel și Victor Țopa, despre care se spune că trag sforile în Platforma DA, se află în Germania, unde au cerut refugiu, pe motiv că în R. Moldova ei ar fi persecutați politic. Țopii neagă acuzațiile ce li se aduc și cred cu tărie că dosarele în care figurează le-ar fi fost înscenate.

Sentințele au fost pronunțate în lipsa lui Viorel Țopa și Răzvan Paveliu. Instanța a eliberat mandat de căutare internațională pe numele acestor condamnați la închisoare.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Trebue sal votam pe Nastase sasi ajute clanul sa scape cu basma curata.

    Apreciază

  2. Da Victor? Ori pentru atacul raider asupra AIR Moldova nu trebuie de pedepsit pe acest pid..? Nu va jucati de-a justitia, aducet-il pe hoinalul cela acasa!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.