Cuvintele Maiei Sandu, ca trestiile în vânt. Prezidențiabila-cameleon despre datoria publică

Președinta PAS, Maia Sandu, este din nou inconsecventă. Aceasta a reușit să-și schimbe de trei ori poziția în privința transformării creditului de urgență acordat sistemului bancar în datorie publică. Și asta în decurs de numai câteva zile.

Maia Sandu

Maia Sandu. Foto: shok.md

Maia Sandu a fost printre primii politicieni care a folosit această decizie pentru a-și face capital politic, scrie Politics of Moldova. Inițial, ea a criticat decizia, asta chiar dacă ea însăși a votat acordarea creditului de urgență și era prevăzut din start că acești bani vor fi întorși din buget.

Ulterior, văzând că nu are argumente, în cadrul unui interviu pentru portalul AGORA, Maia Sandu a fost nevoită să recunoască faptul că hotărârea respectivă a fost corectă. „Da, eu cred că Guvernul trebuia să compenseze aceste depozite, dar mai târziu să investigheze și să pedepsească vinovații”, declara Maia Sandu.

Numai peste două zile, în cadrul unei emisiuni la RTR Moldova, Maia Sandu și-a revăzut declarațiile, spunând că nu susține poziția Guvernului și că Fondul Monetar Internațional (FMI) n-ar fi condiționat semnarea acordului cu luarea acestei decizii.

Liderul PPEM, Iurie Leancă, a contrazis-o. Leancă a menționat că a participat la întrevederea dintre reprezentanții FMI cu membrii Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, unde s-a spus foarte clar că dacă se dorește un acord, atunci trebuie luată anume această decizie. În cadrul aceleiași emisiuni, Iurie Leancă i-a sugerat fostei sale colege de partid să fie consecventă și să nu se transforme într-un „politician tipic moldovenesc”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Maia deja se transforma putin cate putin intr-u Nastase doar ca in fusta, care isi schimba declaratiile si viziunele la fiecare iesire publica

    Apreciază

  2. Am o părere dar nu sunt deacord cu ea… Maia încă singură nu s-a decis ce vrea pentru ea, dar nu încă să aibă puterea de decizie pentru o țară întreagă! e prea indecisă pentru a fi Președinte!

    Apreciază

  3. Norocul lu MAIA este ca Nastase s-a compromis!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.