Încă un festival în R. Moldova! Va fi promovat consumul de pește

Satul Nimoreni din raionul Ialoveni va găzdui prima ediție a „Festivalului Peștelui”. Evenimentul va avea loc duminică, 9 octombrie, începând cu ora 10.00, în satul Nimoreni, raionul Ialoveni, pe Stadionul Noroc-Nimoreni.

peste

Foto: glsa.ro

Organizatorul festivalului, Natalia Eremia, a declarat pentru IPN că își propune să crească interesul pentru consumul de pește, să promoveze alimentaţia sănătoasă și, nu în ultimul rând, să promoveze localitatea Nimoreni, raionul Ialoveni, care potrivit acesteia se află la o distanță foarte mică de capitală, la doar zece kilometri, dar este puțin cunoscută, deşi are multe iazuri cu pește de apă dulce.

Programul festivalului include o expoziţie de bucate din peşte, demonstraţii de gătit, meșteșugărit, concursuri cu premii, pescuit, muzică şi agrement etc.

Banii colectați din comercializarea produselor din pește vor fi investiți într-un centru pentru tineret, și anume în echipament sportiv. Natalia Eremia a precizat că autoritățile locale au depus un proiect de finanțare la ADR Centru pentru a deschide centrul pentru tineret, menit să-i motiveze pe tineri să rămână în localitate, pentru că, din lipsă de ocupație, aceștia pleacă la Chișinău.

Pescarii amatori vor putea prinde pește gratuit pe perioada festivalului. Intrarea la festival și parcarea la fel va fi gratuită.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.