Fethullah Gulen: Recep Erdogan se află în spatele tentativei de lovitură de stat

Fethullah Gulen, clericul musulman care locuieşte în SUA şi este acuzat de autorităţile turce că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din luna iulie, este convins că preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, este adevăratul responsabil pentru lovitura de stat eşuată.

fethullah-gulen

Fethullah Gulen. Foto: washingtonpost.com

Clericul a declarat în cadrul unui interviu pentru ziarul german Die Zeit că tentativa de lovitură de stat a trădat toate principiile Guvernului turc şi ale mişcării religioase ale lui Fethullah Gullen, relatează Reuters, notează Mediafax.

Potrivit lui Gulen, Recep Tayyip Erdogan a spus că tentativa de lovitură de stat a fost „un dar de la Dumenezeu” pentru că aceasta i-a permis schimbarea cadrelor din Armată.

Gulen a afirmat că un ofiţer turc a mărturisit recent că Şeful de Stat Major şi cel al Serviciilor de Informaţii s-au întâlnit la sediul Armatei în noaptea tentativei de lovitură de stat, adăugând: „Aceştia cunoşteau deja ceea ce urma să se întâmple mai târziu”.

Fethullah Gulen susţine că tentativa de lovitură de stat i-a oferit lui Erdogan oportunitatea de a concedia mii de oponenţi angajaţi ai Ministerelor, Poliţiei, Armatei, autorităţilor judiciare, precum şi de a aresta avocaţi, oameni de afaceri, jurnalişti şi soţii ale susţinătorilor lui Gulen. El a adăugat că această acţiune trebuie să fi fost plănuită anticipat.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.