Curtea a decis! Ilan Shor va fi cercetat în stare de arest la domiciliu

Curtea de Apel a respins luni recursul avocaţilor primarului oraşului Orhei, Ilan Shor, și a menținut decizia Judecătoriei Buiucani din capitală privind prelungirea mandatului de arest la domiciliu a acestuia cu încă 30 de zile.

Ilan Shor

Ilan Shor. Captură video: today.md

Primarul de Orhei a fost prezent la şedinţa Curţii de Apel.

După pronunţarea deciziei, procurorul de cauză Andrei Băieșu a reiterat faptul că „există mai multe riscuri care motivează aplicarea arestului la domiciliu, de aceea hotărârea este una corectă. Alte demersuri înaintate urmează să fie examinate la următoarea ședință, care va avea loc joi, 6 octombrie, începând cu ora 10.00”, a spus Băieşu, citat de Moldpres.

La rândul său, Denis Ulanov, avocatul lui Ilan Shor, a susţinut că decizia Curţii ar fi una neîntemeiată. „Vom face tot posibilul pentru a demonstra că Ilan Shor este nevinovat şi că acesta nu trebuie să poarte răspundere pentru acţiunile incriminate”, a spus Ulanov.

În timpul ședinței, mai multe persoane au protestat în fața Judecătoriei Buiucani, cerând eliberarea primarului din Orhei.

Ilan Shor a fost reținut de către ofițerii anticorupție într-un nou dosar penal la 22 iunie curent. Procuratura Generală a iniţiat o urmărire penală pe numele acestuia încă în luna decembrie 2014. Primarul de Orhei este învinuit că, în perioada 4-25 noiembrie 2014, ar fi obţinut, prin înşelăciune, peste cinci miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii off-shore, sumă confirmată şi de raportul companiei internaționale Kroll. Avocații suspectului au respins acuzațiile aduse de procurori, menționând că acesta pledează nevinovat.

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a transmis în instanţa de judecată dosarul iniţiat pe numele lui Ilan Shor. Acesta riscă 15 ani de închisoare.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

4 răspunsuri

 1. Hai ca conlucreaza el cu ancheta, si poate o sa scape doar cu o amenda sanatoasa pana la urma, dar nici sa te plimbi bine merci dupa ce, impus sau nu, ai participat in jocul lui Filat de a fura banutsii…

  Apreciază

 2. Ei bine, Shor a ajutat oleaca justitia a turnat pe unu, doi, merita sa mai stea in arest la domiciliu. Dar oricum cred ca la 13 o sa ii cante cucul.

  Apreciază

 3. Oricum cred ca si la acesta o sa-i cinte cucul acolo la Penitenciarul nr 13 ….macar ca a dat el acolo carevai declaratii sau ca a turnat pe cineva dar va primi ceia ce merita

  Apreciază

 4. Shor isi asumase o parte de bani care spunea ca sunt luat ca credit, ok dar hai sa-i intoarca integral daca vrea sa fie eliberat sau e vorba de banii luati pentru Platon?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.