Majoritatea parlamentară a întors spatele moțiunii de cenzură contra Guvernului

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip a fost respinsă luni de Parlament din lipsă de cvorum. La începutul şedinţei Legislativului, vicepreşedintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, a anunţat că în plen s-au prezentat doar 47 de deputaţi din PSRM, PCRM şi PLDM.

parlament_motiune-de-cenzura

Foto: moldpres.md

„Din lipsă de cvorum, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului se anunță a fi respinsă, astfel, legile asumate de către Guvern în scurt timp vor fi transmise spre promulgare”, a declarat Vitiuc, potrivit Moldpres.

După şedinţă, premierul Pavel Filip a afirmat că majoritatea parlamentară a luat o decizie corectă de a nu oferi o platformă pentru un show politic celor care au semnat moţiunea de cenzură.

„Cred că acest document este neserios, demagogic şi cinic, mai ales că semnatarii acestei moţiuni sunt persoane care au pus la bază, au gestionat şi au beneficiat de schemele de scoatere de mijloace financiare din Banca de Economii”, a menţionat Filip.

În replică, deputații PLDM și PSRM au menţionat că ceea ce s-a întâmplat astăzi ar fi o ilegalitate.

Pe durata desfășurării şedinţei Legislativului, reprezentanţi și simpatizanți ai Partidului DA, PSRM și ai PPPN au protestat în fața Parlamentului, fiind nemulțumiți de hotărârea Guvernului privind asumarea răspunderii pentru un pachet de legi.

Moţiunea de cenzură a fost depusă acum şase zile de 37 de parlamentari din PSRM, PCRM şi PLDM, după ce Executivul a decis să-și asume răspunderea în fața Parlamentului pe șapte legi care se referă la sectorul financiar-bancar, dar și la convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență oferite de către Banca Națională a Moldovei celor trei bănci care au fost lichidate. Premierul Filip a declarat, citat de Moldpres, că „toate proiectele de legi au fost coordonate cu Fondul Monetar Internațional, care urmează să examineze în octombrie 2016 un nou program pentru R. Moldova”.

Deputați din majoritatea parlamentară au specificat anterior că, după respingerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, legile asumate de Executiv intră automat în vigoare şi urmează să fie publicate în Monitorul Oficial al R. Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.