Oamenii de afaceri, aşteptaţi la Moldova Business Week 2016

O platformă de promovare a imaginii ţării peste hotare şi de identificare a unor noi posibilităţi de atragere a investiţiilor în economia naţională. Aceasta îşi propune să devină Moldova Business Week 2016, eveniment organizat între 4 şi 7 octombrie, cu activităţi programate la Chişinău şi în alte localităţi din ţară.

Octavian Calmac

Octavian Calmâc. Foto: adevarul.ro

Vicepremierul şi ministrul economiei, Octavian Calmâc, a anunţat, într-o conferinţă, partenerii Guvernului în organizarea evenimentului. Printre aceştia este şi Camera de Comerţ şi Industrie, care va desfăşura o zi dedicată mediului de afaceri, cu recomandări privind activitatea de broker şi administrarea vamală. Organizaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova va propune mai multe tematici ce ţin de activitatea practică în domeniul  businessului. Prezentări vor avea şi organizaţiile subordonate Ministerului Economiei – MIEPO, ODIMM. Ele vor veni cu multe informaţii în premieră. ODIMM va fi lansa un nou proiect – „Femeile în afaceri”, finanţat de  UE.

Vor avea loc mai multe prezentări privind accesul la finanţare, aceasta fiind una din constrângerile identificare de sectorul privat. Vor fi  explicate instrumentele de finanţare a businessului puse la dispoziţie de către partenerii de dezvoltare. Vor fi oferite detalii despre fondurile bugetare disponibile pe diverse programe guvernamentale.

La eveniment şi-au anunţat participarea peste 250 de persoane, printre care invitaţi din România, Federaţia Rusă, Ucraina , Belarus.

„Lista rămâne deschisă, aşteptăm să-şi anunţe participarea şi alţi oameni de afaceri sau asociaţii de business. Aş mai vrea să menţionez că în cadrul evenimentului  se va discuta şi despre regimurile comerciale de care beneficiază Moldova la exportul de mărfuri şi servicii. Sperăm că aceste informaţii vor fi utile pentru business. Vor fi anunţate principiile de creare a Comitetului Naţional de Facilitare a Comerţului, un  angajament suplimentar pe care şi l-a asumat Moldova urmare a aderării la Acordul OMC privind facilitarea  comerţului”, a comunicat Octavian Calmâc, potrivit IPN.

Oficialul a mai spus că va fi creată o platformă nouă de comunicare între instituţiile guvernamentale şi mediul de afaceri pentru soluţionarea a diferite probleme cu care se  confruntă în domeniile vamal, fiscal, eliberării unor acte permisive.

Ultimul eveniment similar a avut loc în 2014.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.