Modalităţile de integrare şi protejare a persoanelor în etate – victime ale violenţei în familie, au fost prezentate luni, 3 octombrie, de către membri ai HelpAge International în parteneriat cu specialişti din cadrul Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Foto: jurnalistii.ro
Recomandările fac parte din Strategia Naţională cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei asupra femeilor şi a violenţei în familie 2016-2021.
Psihologul și expertul în domeniul combaterii violenței, Ina Triboi, a vorbit despre recomandările specialiștilor cu privire la integrarea și protejarea persoanelor în etate supuse la relele tratamente. Potrivit ei, societatea trebuie să privească persoanele în etate ca o resursă, nu ca o problemă, și, în același timp, să conștientizeze că persoanele în etate pot fi valorificate și implicate în dezvoltarea societății.
„La noi în societate sunt dezvoltate servicii care acordă asistență psihologică, juridică și medicală pentru femei, victime a violenței. Dar nu se ia în considerație faptul că bărbații vârstnici sunt în aceeași măsură și într-același raport, victime a violenței domestice”, a declarat Ina Triboi, potrivit trm.md.
O altă recomandare, menționată de experta Ina Triboi, ar fi extinderea serviciilor geriatrice și asupra victimelor violenței în familie, astfel încât utilizând serviciile geriatrice, persoanele să primească tot spectrul de servicii referitor la victimele violenței domestice.
Categorii:Actualitate, Societate
Lasă un răspuns