Noi prețuri la benzină și motorină, de astăzi

Prețurile la cea mai solicitată benzină auto Premium-95 vor scădea nesemnificativ de miercuri cu un ban, până la 16.24 lei per litru, după două scumpiri consecutive, iar motorina se va scumpi cu 21 bani, de la 13.82 lei până la 14.03 lei pentru un litru, notează Moldpres.

PECO_auto_carburanti

Foto: cnbc.com

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit marți, 4 octombrie, prețul plafon de comercializare a benzinei și motorinei pentru perioada 5-18 octombrie.

Operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât cele stabilite de ANRE, 16.24 lei pentru un litru de benzină Premium-95 și 14.03 lei per litru de motorină. Noile prețuri au intrat în vigoare la miezul nopții. Prețurile afișate marți pe pagina electronică a ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00. În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, cu începere din ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.