RISE despre Andrei Năstase, marioneta Țopilor

nastase-topa

Foto: today.md

O investigație realizată de RISE Moldova arată că Andrei Năstase, liderul Partidului PDA, este unul dintre cei mai bogați candidați la funcția de președinte al RM și arată conexiuni la companii offshore care au alimentat conturile familiei sale cu sute de mii de euro.

În plus, Andrei Năstase este strâns legat de oamenii de afaceri Viorel și Victor Țopa, ultimul fiindu-i, de altfel, naș de cununie, scrie RISE Moldova. Potrivit investigației, Năstase a lucrat pentru oamenii de afaceri Țopa, condamnați pentru șantaj, delapidare, spălare de bani și falsificare de documente de autoritățile din R. Moldova, reprezentându-le interesele în calitate de avocat.

Un episod din cariera lui Năstase descris în investigație indică că, acum 19 ani, fiind angajat la Procuratura de transport din Chișinău nu ar fi făcut față obligațiunilor de serviciu. Într-un răspuns dat de Procuraturii Generală jurnaliștilor de investigație se menționează că, deşi, ca urmare a controalelor, au fost stabilite un şir de derogări în activitatea „Air Moldova” (aflată în subordinea Administraţiei de Stat a Aviaţiei Civile (ASAC), condusă la acea dată de Victor Țopa – n.r.), nu au fost întreprinse actele de reacţionare de procuror pe măsura încălcărilor depistate.

Ulterior, după plecarea din Procuratură, Andrei Năstase a fost director-adjunct pe probleme juridice la „Air Moldova”, transformată, cu girul lui Victor Țopa, în întreprindere mixtă moldo-germană.

RISE Moldova scrie averea lui Năstase, menționând că este proprietar al 11 terenuri, dintre care: patru agricole, două grădini şi un teren pentru construcţie la Mândreşti, un teren de cinci ari, tot pentru construcţii, la Durleşti, altul în extravilan şi alte două, de 15 şi respectiv, 26 de ari, la Bubuieci. La fel, jurnaliștii scriu despre sumele exorbitante, care au „tranzitat” conturile mamei sale, precum și despre imobilele acestuia.

Investigația integrală RISE Moldova.

 Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.