Aventura bănoasă a unor prezidențiabili. „Alegem incompetenţa, hoţii, oligarhii”

Toamna se numără bobocii… La noi, în Moldova, se creează impresia că toţi „bobocii” sunt din lumea celor răi şi rătăciţi. Dar să lăsăm alegoriile şi să trecem la concret. Alegeri prezidenţiale… Această „pacoste” a dat peste noi ca un trăsnet în plină zi, scrie Romeo Șcerbina.

Romeo Scerbina

Romeo Șcerbina. Foto: fb.com/scerbina.romeo

Oricum, intrăm în scrutin, iar boroboaţa care urmează s-o facem e aceeaşi – alegem incompetenţa, hoţii, oligarhii, cărora le este în cot de acest popor sărac şi umilit. Astfel, cum putem explica că aleşii, fie ei şi locali, de alde Renato Usatâi, Ilan Shor, fiind sub incidenţă penală, sunt înregistraţi de CEC pentru a candida la primăriile din Bălţi şi Orhei?! Dragă, ce DEMOCRAŢIE! Iar acum „ochesc” pentru postul de preşedinte, fie direct sau indirect, prin acoliţii lor!

Igor Dodon trâmbiţează despre statalitatea moldovenească (!) şi ne informează brutal ca un bădăran despre cele trei „decrete dodoniste!”, priorităţi cu iz neplăcut est-siberian! Dar poate că are dreptate – politica sa a fost doar cea de acaparare a bunurilor în folosul clanului mafiotic existent! El ne promite „sarea şi marea”, dar acestea nu s-au prea văzut şi simţit în mandatele anterioare! El şi alţii de teapa sa prostesc lumea cu zâmbet pe buze, cu alură de proroci! Celelalte partide şi partiduţe încearcă „să fure” din alegători pentru a ne tulbura definitiv şi a ne deruta!

Pretendenţii, de teapa Maiei Laguta, a unei doctoriţe de la Orhei (pardon, că memoria nu vrea să-i reţin numele), a omului lui Usatâi, Ciubaşenco, am impresia, că nu-şi calculează posibilităţile şi capacităţile şi pornesc într-o aventură, de altfel destul de bănoasă! Când vom ajunge la urnă vom primi un buletin de câţiva metri, mai apoi ne vom cruci: pe cine votăm??? E clar doar un lucru: nu votăm dodoniştii, usatiştii, shoriştii şi nici platforma năstăsească a fugarilor Ţopa – „DA”!, dar nici cât şi pe ceilalţi acoliţi ai oligarhilor şi susţinătorii aprigi ai uniunii vamale! Nu prea aş vrea să merg la vot, dar aceasta ar însemna să iasă învingători pezevenchii. Tare n-aş vrea!…

Remeo Șcerbina, „Literatura și Arta”, p. 3Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.