Rusia a interzis importul de carne de porc din R. Moldova

Federaţia Rusă a interzis importul de porcine şi produse din carne de porc din R. Moldova. Serviciul Federal de supraveghere în domeniul fitosanitar şi veterinar (Rosselhoznadzor) anunţă că decizia a fost luată ca urmare a focarelor de pestă porcină depistate în R. Moldova, dar şi în legătură cu lipsa de informaţie cu privire la măsurile întreprinse de partea moldovenească în scopul localizării focarelor.

carne-de-porc

Foto: argumentul.info

Potrivit Rosselhoznadzor, citat de IPN, anunță că restricţiile, care sunt temporare, vizează şi tranzitul pe teritoriul Federaţiei Ruse. De asemenea, este interzis importul porcinelor care au tranzitat teritoriul R. Moldova.

În acest context, Serviciul Federal de supraveghere în domeniul fitosanitar şi veterinar anunţă că se va adresa către Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor de la Chişinău cu rugămintea de a prezenta o informaţie detaliată cu referire la măsurile întreprinse pentru localizarea focarelor şi împiedicarea răspândirii infecţiei pe teritoriul R. Moldova.

Două focare cu suspiciune de infectare cu virusul pestei porcine au fost depistate în satele Moşana şi Cernoleuca din raionul Donduşeni pe 22 septembrie. Prezenţa pestei a fost confirmată de Laboratorul Central din Madrid, Spania. Directorul ANSA, Gheorghe Gaberi, a declarat că instituţiile responsabile au întreprins toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea infecţiei.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. După Rusia, și România a interzis importul de carne de porc din R. Moldova – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.