Veste bună de la șeful Guvernului: medicamentele de primă necesitate se vor ieftini cu 40%

Circa 160 de denumiri de medicamente de primă necesitate se vor ieftini cu 40%. Anunțul a fost făcut de către premierul Pavel Filip după ședința pe care a avut-o cu conducătorii companiilor farmaceutice din R. Moldova. Este vorba de medicamentele cele mai importante și uzuale.

pastile_medicamente_farmacie

Foto: incomemagazine.ro

În cadrul întrevederii cu farmaciștii, Pavel Filip a comunicat că, încă de la începutul mandatului, și-a propus ca prioritate nr. 1 să identifice soluții pentru ieftinirea serviciilor pentru care plătesc cetățenii R. Moldova, pentru prețurile la produsele de primă necesitate.

„Îmi pare bine să vă spun că roadele acestui parteneriat dintre Stat și mediul de afaceri dă roade, cum a dat și în alte domenii. Cu toate acele discutate, am ajuns la o concluzie că putem obține o reducere de prețuri la medicamentele de primă necesitate. În prima etapă vorbim de o listă de medicamente de circa 160 de denumiri. Vorbim practic de cele mai importante și uzuale medicamente care vor avea o reducere de preț de peste 40 la sută și acest lucru va intra în vigoare la data de 12 octombrie”, a declarat premierul Filip.

Potrivit premierului, decizia a fost luată în urma identificării unui numitor comun în ceea privește interesele statului și ale reprezentanților pieței farmaceutice.

„Un domeniu important este preţul la medicamente. În luna martie am aprobat un plan de acţiuni în acest sens. O parte din aceste acţiuni au fost realizate. Întotdeauna am ţinut ca Guvernul să nu impună nimic cu forţa. Fiecare problemă poate fi rezolvată când participă toţi jucătorii pe piaţă. Am făcut un parteneriat cu cei din domeniul farmaceutic pentru a identifica împreună soluţii. Am ajuns la un numitor comun. Îmi pare bine să anunţ roadele acestui parteneriat”, a mai spus Pavel Filip.

Unii farmaciști au recunoscut că discuțiile cu autoritățile centrale au fost suficient de grele, dar a avut un rezultat important în primul rând pentru păturile social-vulnerabile. „Noi credem mă micșorarea cu 40 la sută a prețurilor la medicamente va fi un suport pentru cetățenii noștri”, a menționat un farmacist.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. Cu 40%? Si aceasta e posibil? Atunci de ce nu a facuto Filat odata ce este posibil aceasta?

    Apreciază

  2. Veste rea pentru companiile farmaceutice care invirteau bani mascati cu fosti ministri ai sanatatii!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.