Năstase, 10 case! Vezi ce avere impresionantă are cel care pretinde că luptă cu sărăcia oamenilor

Can­di­da­tul Par­ti­du­lui DA la fun­cţia de preşe­dinte, Andrei Năstase, este de departe unul dintre cei mai bogați prezidențiabili care s-au avântat în cursa electorală pentru alegerile din 30 octombrie.

nastase_casa

Andrei Năstase. Colaj: zdg.md

Potrivit unei investigații realizată de ZdG, Năstase locuiește într-un imo­bil de mili­oane din or. Codru, mun. Chi­şi­nău, con­stru­cţia căruia a finalizat-o în anul 2014. Casa, eva­lu­ată de expe­rţi imo­bi­li­ari la „6-7 mili­oane de lei” este însă înre­gis­trată pe numele mamei poli­ti­cia­nu­lui, Anna, pen­sio­nară care locu­ieşte, de fapt, în s. Mân­dreşti, Tele­neşti, într-un imo­bil pe care i l-a donat, în 2010, can­di­da­tu­lui la fun­cţia de preşe­dinte.

Deși Năs­tase indică în decla­ra­ția sa depusă la Comi­sia Elec­to­rală Cen­trală că ar avea nu mai puțin de 10 case, în rea­li­tate, acesta este pro­pri­e­ta­rul a „doar” 3 case, cele­lalte 7 fiind con­struc­ții acce­so­rii și anexe.

Potrivit investigației, can­di­da­tul Năs­tase susţine că, în ulti­mii doi ani, a avut veni­turi de apro­xi­ma­tiv 3,7 mili­oane de lei.

În peri­oada ani­lor 2014-2015, Andrei Năs­tase declară că a acu­mu­lat veni­turi totale în sumă de 3,7 mili­oane de lei. Cei mai mulţi bani, 160,5 mii de euro (echi­va­len­tul a 3,5 mili­oane de lei) Năs­tase declară că i-a obţi­nut din „burse, indem­ni­za­ţii şi pre­mii”, se arată în investigația ZdG.

120 de mii de lei can­di­da­tul la fun­cţia de şef al sta­tu­lui i-a înca­sat din vân­za­rea unui bun, iar 2500 de euro şi 30 mii de lei din depo­zi­tele finan­ci­are care erau, în momen­tul depu­ne­rii decla­ra­ţiei la CEC, în sumă de 32,5 mii de euro. Presa a scris că Andrei Năs­tase ar fi bene­fi­ciat, în peri­oada 2009 — 2013, de o sumă de aproape 200 de mii de euro trans­fe­raţi de către o firmă stră­ină, înre­gis­trată într-o zonă off-shore, pe con­tu­rile mamei, res­pec­tiv soa­crei poli­ti­cia­nu­lui, potrivit investigației.

Cât despre relația lui Năs­tase cu Vic­tor Ţopa, liderul Partidului DA le-a declarat jurnaliștilor de la ZdG că mafiotul fugar nu-l ajută finan­ciar. „Sunt într-o rela­ţie fru­moasă de pri­e­te­nie cu Vic­tor Ţopa şi fami­lia aces­tuia. Sin­gura rela­ţie finan­ci­ară pe care am avut-o cu Vic­tor Ţopa, este doar de avo­cat – cli­ent”, a precizat Năstase pentru ZdG.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.