Năstase „a pus batista pe țambal” și în privința candidatului comun. Se vrea președinte, iar Maiei Sandu îi propune să fie premier

Candidatul Țopilor la funcția de președinte al R. Moldova, Andrei Năstase, se pare că a pus „batista pe țambal” și în privința pactului încheiat cu lidera PAS, Maia Sandu, privind stabilirea unui candidat comun din partea opoziției.

Maia Sandu_Andrei Nastase

Maia Sandu și Andrei Năstase. Colaj: argumentul.info

Recent, Năstase declara în platoul unui emisiuni televizate că cele două sondaje vor stabili cine va fi candidatul comun, acum el își bate joc dechis de Maia Sandu, propunându-i tandemul „Năstase – Președinte, Sandu – Premier”.

„Am considerat ca o bună soluţie pentru forţele democratice, dar şi pentru ţară şi partenerii de dezvoltare ar fi să transmitem un mesaj de unitate şi să mergem în tandem cu Maia Sandu pentru cele două funcţii, de preşedinte şi de prim-ministru, aşa cum sugerează mai mulţi formatori de opinie, dar şi simpatizanţii noilor noastre formaţiuni politice, Platforma DA şi PAS”, a scris, în acest context, Năstase pe Facebook.

Precizăm că portalul Jurnal.md, care face parte din holdingul media controlat de oligarhul fugar Victor Țopa, notează că Năstase a făcut această declarație „în contextul lipsei de certitudine privind candidatul unic al opoziției antioligarhice”. E de notat însă că, potrivit datelor ultimului sondaj realizat la comanda Institutului Internațional Republican, în turul doi pentru Maia Sandu ar fi votat un procent mai mare de alegători. Năstase susține, în tot în acest context, că sondajele trebuie ignorate, iar cei doi candiați să se adreseze la cetățeni.

„Iar atunci când statisticile, sondajele nu ne ajută prea mult, trebuie să recunoaştem onest acest lucru şi măcar în ultimul ceas să mergem direct la popor. În satele şi oraşele noastre, la diaspora noastră, eliminată din sondaje, la fel ca şi de la alegeri”, susține Năstase.

Potrivit mai multor experți, această mișcare a lui Năstase se aseamănă mult cu situația când Vlad Filat a înaintat-o pe Maia Sandu la funcția de premier, fiind conștient de faptul că aceasta nu va obține susținerea din partea deputaților din coaliția majoritară, astfel înlăturând-o de pe scena politică.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.